TISP – IT versenyképesség

2013. január 1-én indult az IVSZ első CIP (Versenyképesség és Innováció Program) program által támogatott projektje, amely a könyvkiadók és az ICT ipar képviselőit tömörítő tematikus hálózat kialakítását célozza. A tematikus hálózat a kialakult és a még jelenleg is létező szakadékot igyekszik csökkenteni a két szakmai közösség között és szélesebb együttműködést kialakítani a két szektor között.  A hálózat két legfontosabb célkitűzése az, hogy elősegítse az üzleti innovációt mindkét szektorban illetve támogassa a politikai innovációt nemzeti és európai szinten. A hároméves projekt során számtalan lehetőség nyílik a két szektor közötti párbeszédre (többek között IT és könyvvásárok keretében), amelyek eredményeként mindkét tématerültre vonatkozóan ajánlások kerülnek kidolgozásra, amely végső soron mind a vállalkozásokat, mind pedig a kormányzati szférát segíteni fogja abban, hogy megfelelően megalapozott döntéseket tudjanak meghozni.

2014-ben 3 könyvvásárra, a bolognaira, a londonira és a frankfurtira szerveztünk érdekes előadásokat és panelbeszélgetéseket lehetséges vagy már megtörtént fejlesztésekről, innovációkról, míg az ICT rendezvények tekintetében a NEM Summit és a párizsi ICCHP konferenciák részeként tartottunk tematikus TISP rendezvényt. A TISP Smart Book, amely a projekt honlapján érhető el, érdekes és releváns tanulmányokra, üzleti modellekre hívja fel a figyelmet, tartalmaz rendezvény összefoglalókat, ajánlásokat arra vonatkozóan, hogy hogyan lehetne elősegíteni még jobban a 2 szektor közeledését és az innovációt, releváns híreket és rendezvényeket.

2015-ben a következő rendezvények keretében szervezünk TISP programokat, amelyekre a hazai könyvkiadói és IKT iparágak szereplőit is várjuk:

  • Bolognai gyermekkönyvvásár, 2015. március 31.
  • Londoni könyvvásár: 2015. április 14.
  • 2. Madridi eDistributors Meeting: 2015. június 10.
  • Frankfurti Könyvvásár és NEM Summit: 2015. október 1. hete
  • ICT 2015 (Lisszabon), 2015. október 20-22.
  • FICOD (Madrid): 2015. december 1. hete

A rendezvényeinkről, releváns,mások által szervezett rendezvényekről, üzleti modellekről és egyéb érdekességekről a projekt honlapján lehet tájékozódni.

TISP logo

A TISP projekt megvalósítását az Európai Bizottság a 325109 számú szerződés keretében, a CIP program révén támogatja.