DigitalTech EDIH

A „DigitalTech EDIH” c. projekt megvalósulását Magyarország Kormánya, illetve a Miniszterelnökség Területfejlesztési Parlamenti Államtitkársága támogatta.

A DigitalTech EDIH projektet megvalósító konzorcium részére 1.080.000.000 Ft költségvetési támogatás került megítélésre a közvetlen irányítású európai uniós programokban való magyar részvétel növeléséről, valamint egyes közvetlen uniós pályázatok önerő költségének biztosításáról szóló 1612/2022. (XII. 13.) Korm. határozat keretében.

A DigitalTech EDIH a magyarországi referenciaközpont, amely az európai prioritások kulcsfontosságú pilléreire összpontosítva támogatja a start-up vállalkozásokat, a kkv-kat, a középvállalatokat és a közszféra szervezeteit a digitális átalakulásban. A DigitalTech EDIH ökoszisztémájára támaszkodik a kiberbiztonság és a digitális kompetenciák, köztük a blokklánc technológia, az oktatási technológia és a digitális finanszírozás főbb kérdéseinek kezelésében.

A DigitalTech EDIH a partnerei szakértelmére alapozva a szakértelmet az ügyfelei rendelkezésére bocsátja szolgáltatáskatalógusán keresztül, amely négy összetevőre terjed ki, köztük a készségek és képzés, a befektetés előtti tesztelés, az innovációs ökoszisztéma és a hálózatépítés, valamint a befektetések felkutatásához nyújtott támogatás, továbbá egyéb üzletfejlesztési szolgáltatások és a technológiával kapcsolatos tanácsadás.

Mi az EDIH?
European Digital Innovation Hubs

Az EDIH (European Digital Innovation Hubs) az Európai Bizottság meghatározása szerint olyan szolgáltató jellegű szervezet vagy konzorcium, amely digitális transzformációban támogatja a vállalkozásokat (különösen a mikro-, kis- és középvállalkozásokat), illetve az állami szektor intézményeit. Az EDIH háttértámogatást biztosít azon vállalkozások, intézmények részére, akik fejleszteni szeretnék üzleti/termelési folyamataikat és szolgáltatásuk javítása érdekében digitális technológiákat használnának fel. Teszi mindezt a különböző technológiák (pl. AI, HPC) bevezetés előtti tesztelésével és ezekhez kapcsolódó tanácsadással, illetve készségfejlesztéssel, képzések szervezésével. Továbbá segítséget nyújt a finanszírozási források, tőkebevonási lehetőségek megtalálásában, valamint a témában érdekeltek összekapcsolásában.

Az EDIH-ek hálózatba szervezése révén olyan non-profit egyablakos ügyintézési helyek létrehozatala a cél, amelyek valamennyi vállalkozás számára hozzáférhetővé teszik a legfrissebb digitális technológiákat.

További információ a hivatalos oldalon!

Szakmai partnerek

 • Blockchain Magyarország Egyesület
 • BME – Budapesti Mászaki és Gazdaságtudományi Egyetem
 • Debreceni Egyetem
 • DKF – Digitális Kormányzati Fejlesztés és Projektmenedzsment
 • EDUTUS Egyetem
 • EIT Digital
 • ELTE Informatikai Kar
 • Infotér Egyesület
 • IVSZ – Digitális Vállalkozások Szövetsége
 • KDRIÜ – Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség
 • PRIMOM – Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Vállalkozásélénkítő Alapítvány

Hivatalos weboldal: https://digitaltechedih.hu/