A digitalizáció a korral jár – GINOP-3.3.3-17-2017-00066

45-65 év közöttiek digitális készségfejlesztő képzése Miskolcon és három környékbeli településen.

  • a kedvezményezett neve: Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége
  • a projekt címe: 45 év felettiek digitális készségfejlesztő képzése: “Nem csak az éveink száma gyarapodik, hanem digitális tudásunk is!
  • a szerződött támogatás összege: 30 287 578 HUF
  • a támogatás mértéke (%-ban): 90
  • a projekt tényleges befejezési dátuma: 2019.06.30
  • projekt azonosító száma: GINOP-3.3.3-17-2017-00066
  • a projekt tartalmának bemutatása:

„A program alapvető célja a 45 év fölötti korosztály digitális alapkompetenciáinak fejlesztése, elősegítve ezzel a digitális írástudás hiányában leszakadó csoportok társadalmi integrációját, valamint versenyképességük növelését. A célterületen az állandó népesség 177 007 fő volt, 2011-es adatok alapján (ITS, KSH). A célcsoport felmérése megtörtént, amelyet az IVSZ aktualizált, szekunder adatokat felhasználva. A releváns célcsoport száma a kedvezményezett területen: 70.000 fő, ebből a munkanélküliek száma 11 478 fő. Jelen projekt célja, hogy a gazdaságilag potens, tanulni vágyó 45 felettieket célozza, alapvetően a gyermekeik-unokáin keresztüli figyelemfelkeltéssel és szakértők (pedagógusok) bevonásával.

A projektben tervezett tevékenységek:

Önállóan támogatható tevékenységek: A projekt szakmai, operatív végrehajtásával kapcsolatos tevékenységek: – Rendezvények és kitelepülések szervezése – Tematikus helyi rendezvények szervezése Szöveges leírás: A projekt keretében, központi helyszínen megvalósul 1 db rendezvény, amelynek célja, a figyelemfelkeltésen túl a projektben résztvevő szakmai megvalósítók kiválasztási folyamatának zárása, tartalmak és tananyagok átadása, valamint a projekt szakmai elindítása. Ezen túl tervezett legalább 1 db tematikus (mérési) rendezvény-aktivitás megvalósítása, amely a felhalmozott tapasztalatokat hivatott kezelni.

Önállóan nem támogatható tevékenységek: Kötelezően előírt nyilvánosság biztosításának költsége Szöveges leírás: a projekt a mindekor hatályos „KTK 2020” rendelkezéseinek megfelelően kerül nyilvánosság biztosításra. 2. A projekt szakmai és operatív végrehajtásához kapcsolódóan – a projekt lebonyolításához szükséges digitális eszközök és kapcsolódó szoftverek beszerzése Szöveges leírás: a projekt megvalósítása tervezetten 20 fős csoportokban valósul meg, így 20 db tablet kerül beszerzésre. 3. A projekt szakmai, operatív végrehajtásával kapcsolatos tevékenységek – Helyi és országos programok, motivációs kampányok lebonyolítása – Helyi és országos PR és érzékenyítő tevékenység; – Helyi szervezetek rendezvényein való részvétel, bemutatók, prezentációk, demonstrációk megtartása, stand felállítása; – Honlap-fejlesztés, közösségi oldalakon való megjelenés kialakítása és fenntartása – Tematikus együttműködések kiépítése más szervezetekkel – Térítésmentes, nem formális ismeretterjesztő, digitális eszközöket és szolgáltatásokat népszerűsítő oktatási programok lebonyolítása – Helyi sajtómegjelenések (szakmai tartalom, interjú, vélemény cikk, stb.) Szöveges leírás: A projekt keretein belül tervezetten, térítésmentes oktatási programokon keresztül kerül edukálásra a célcsoport, amelyet kiegészít és a felhordásban támogat, országos motivációs kampány és helyi PR és sajtómegjelenések. Tervezett továbbá honlapfejlesztés, illetve tematikus együttműködések kiépítése is.

Facebook: A Digitalizáció A Korral Jár | Facebook