Dolgozom, tehát vagyok – útikalauz a munka világához

2023.03.22

Legújabb adásunkban az egyik legnépszerűbb internetes tartalomgyártóval, Turaisíkidegvagyok’ Barnával beszélgetünk arról, hogy ő mitől fél, kell-e XBOX és csocsó az irodába ahhoz, hogy megtartsuk a fiatal munkaerőt, és vajon tényleg gáz-e úgy váltogatni a munkahelyünket, mint más az éves BKK bérletét. 

Felhívás fiataloknak!
SMART történelme során idén először ajánl egyetemistáknak extrán kedvezményes jegyet – itt kb. egy átlag Budapest Parkos éjszaka árára gondolj, mínusz a durva másnap2023-ban az előadói poollal és a tematikával is úgy zsonglőrködünk, hogy még inkább célba vegyük a fiatal pályakezdőket és egyetemistákat.
Ár-érték arányban mindenképpen jól jössz ki, ha április 26-án minket választasz napközben.
 

A fentieken felbuzdulva, eheti adásunk egyik fő kérdése az volt, hogy miben különbözik a mai, Z-generációs fiatalok munkához való hozzáállása a náluk idősebb generációkétól. Barnával beszélgettünk például az elmúlt években egyre népszerűbb ‘quiet quitting’ jelenségről, a fiatalok gyakori munkahelyváltásáról, work-life balance-ról, és a kiégésről – négy erősen összefüggő fogalomról. 

Quiet quitting 

Nevével ellentétben a quiet quitting (csöndben felmondás) nem feltétlenül hordozza magában a munkahelyváltást. A kifejezés sokkal inkább utal arra a jelenségre, amikor egy munkavállaló csak a legszükségesebb mennyiségű időt és energiát fekteti a munkájába, hogy ezáltal passzív módon tüntessen az (általában) nem kielégítő fizetés vagy a hustle culture ellen, vagy hogy egészséges keretek között tartsa a munka-magánélet egyensúlyát, és megakadályozza a sok esetben elkerülhetetlen kiégést.

Gyakori munkahelyváltás 

Ma már nem feltétlenül számít red flagnek, ha egy munkavállaló gyakran váltogatja a munkahelyeit, és a HR-esek sem fogják reflexből kidobni azt az önéletrajzot, ami ezt a képet festi egy jelentkezőről. Ennek egyik oka, és itt Barna saját gondolatait idézhetjük, hogy sokan nem karriert építenek, hanem egy személyiséget; nem egy munkahelyet és egy pozíciót látnak maguk előtt 5 éves távlatban, hanem egy karaktert és egy skill setet. Ezeket a skilleket pedig sokan a folyamatosan megújuló kihívásokon keresztül szerzik meg, ami munkahely-vándorláshoz vezethet. 

Work-life balance és kiégés 

Két dolog, ami kéz a kézben jár. Személyes tapasztalatunk és több kutatás is kimondja, hogy a mai fiatalok számára nem mindig a pénz az elsődleges szempont álláskeresés során. Társadalmilag hasznosat tenni, valamilyen jelentőségteli, magasztos célért küzdeni, esetleg mindeközben fenntarthatónak is lenni – ez lehet a mai és jövőbeli fiatalok munkavállalási szentháromsága. A kiégés elleni legjobb gyógyír pedig pontosan az lehet, ha nem csak a munkánkba, hanem saját önmegvalósításunkba is fektetünk energiát, és ezáltal megakadályozzuk vagy legalább is lelassítjuk a kiégést. 

Április 26-án folytatjuk a témát, Barna és Máté ugyanis elhoznak a SMART színpadra 5+1 olyan mindsetet, ami a mai fiatal munkavállalókra jellemző. Ezek olyan gondolatok, amiket ők ketten is elég sokszor gondoltak már, és amiből minden olyan munkáltató tanulhat, aki szeretné bevonzani és meg is tartani a fiatal munkaerőt.  

Ne maradj le, regisztrálj te is a SMART-ra, és találkozzunk április 26-án az Akvárium Klubban! 

Beszélgetőpartnerek: 

  • Turai Barnabás (internetes tartalomgyártó) 
  • Tóth Máté (IVSZ, tartalmi munkatárs, internetes tartalomgyártó) 

Más applikáción hallgatnád? Kattints ide!

SMART 2023 regisztráció