DIGITALK – Kibervédelem az AI korszakban

2024.03.08

A cybersecurity egyik részterületének képviselőjét láttuk vendégül a DIGITALK legutóbbi adásában. Ványi Rajmondot, a SuperiorPentest CEO-ját arról faggattuk, hogy a penetrációs tesztelés, valamint az etikus hackelés milyen védelmet és segítséget nyújt a cégeknek a kiberbűnözőkkel szemben, illetve ezt a szakterületet hogyan érinti a mesterséges intelligencia felfutása.

A kiberbiztonság kérdései sosem voltak aktuálisabbak, mint most; az elrettentő, pénzügyileg is komoly károkat produkáló esetek egyre gyakoribbak és abban is biztosak lehetünk, hogy mindez csak a jéghegy csúcsa. Hatalmas és folyamatos küzdelem zajlik az adatokra pályázó bűnözők, illetve a rendszereket, hálózatokat védő szakemberek között, a tét pedig óriási: az üzlet, a nyereség, a presztízs, a piaci pozíció forog kockán.

A SMART egy külön szekcióban foglalkozik a témával, ezért az ebben az évben aktuális szabályozási, törvénykezési kérdések mellett azokat a piaci szereplőket, szakértőket is felvonultatjuk, akik mélyebb betekintést nyújtanak a cybersecurity forrongó világába. Köztük lesz Ványi Rajmond is, aki az egyetem alatt kifejlődő érdeklődését egy olyan cégben kamatoztatja, amely a penetrációs tesztelésre, illetve az etikus hackelésre specializálódott.

A beszélgetés során arra kerestük a választ, hogy mi a módszereik lényege, hogyan működik egy-egy cég átvilágítása, mely méretű, illetve (a bankokon és biztosítókon kívül) milyen profilú cégeknek érdemes ilyen teszteket elvégeztetniük, illetve általánosságban mennyire felkészültek és milyen állapotban vannak a hazai cégek kiberbiztonsági szempontból.

Ványi Rajmond is előad a SMART konferencián április 17-én, amelynek témái és első előadói már megtekinthetők az esemény weboldalán. Regisztrálj mielőbb (ha IVSZ tag vagy, akkor ingyenesen) és egy pezsgő szakmai közegben találkozhatsz előadóinkkal, a digitális ökoszisztéma legfontosabb szereplőivel. 

Más csatornán hallgatnád? Katt ide!