IOT Munkacsoport

A munkacsoport újraalakuló ülését – két év szünet után – tavaly októberben tartották. Az IoT munkacsoport arra jött létre, hogy közösséget teremtsen a hazai IoT vállalkozások számára és segítse munkájukat különböző releváns információk megosztásával. A fentieken túl szakmai párbeszédre is törekszik a szabályozási környezet kialakítóival.

 

2018-as tervek

  • IoT kataszter – IoT nyilvántartó létrehozása
    • Olyan IoT kataszter megoldást szeretnének létrehozni, ahol a tagok és megoldásaik egymás közt és a piac számára népszerűsíthetők, valamint a tagok közötti információáramlás gyors és egy helyről beszerezhető. Az elérhetőségeik mellett fontos szerepet kap minden olyan információ, amit a vállalkozás szeretne magáról megosztani. Vagyis, az IoT kataszter a munkacsoport tagvállalatiról és azok tevékenységéről szólna.
  • Stratégiai partnerség
    • A létrejövő IoT kataszter képes lenne a munkacsoportban résztvevő tagokról koncentrált és egyben hiteles szakmai és üzleti információt biztosítani, mely alapján a tagvállalatok egymással stratégiai partnerséget is köthetnek. Ez a második legfontosabb törekvés, de az csak az IoT kataszter létrehozása után fog tudni működni.
  • Taglétszám bővítése a munkacsoportban
    • Céluk felkutatni olyan IoT-val foglalkozó vállalkozásokat, akik még nem tagjai az IVSZ-nek, így a munkacsoport munkáját sem ismerhetik.

 

A munkacsoport elsősorban olyan vállalkozásokat keres, akik rendelkeznek valamilyen IoT megoldással a lakossági vagy az üzleti szféra számára.