Export Munkacsoport

A magyar IKT szektor számára kiemelten fontos, hogy megjelenjen a regionális/globális piacon, mivel a hazai piac méretének korlátossága akadálya lehet a növekedésnek, egy ponton túl. A globális jelenlét növeli a hazai cégek versenyképességét és bevételét egyaránt, ezért kiemelt jelentőségű, hogy a magyar vállalatok is jelen legyenek a külföldi piacokon.

Az IVSZ keretein belül létrejött munkacsoport kívánja támogatni a magyar ICT cégek külföldön való megjelenését, hiszen sokak nem rendelkeznek az ehhez szükséges tapasztalatokkal, best practicekkel.

Az export munkacsoport 2017-ben a nemzetközi tapasztalatszerzés és kapcsolatok kialakítása végett, több külföldi delegációt is fogadott. A tavalyi évben ismét sor került az Export Kutatás megszervezésére és lebonyolítására, amely a szoftver és szolgáltatás export volumenét, növekedését, sikereit vizsgálja.

A 2018-as tervek szerint az eddigi szimpla munkacsoport ülések már nem kerülnek megrendezésre. Ettől az évtől kezdődően, az IVSZ elindította Meetup sorozatát Digitalk néven, ahol az export munkacsoport kihelyezetten tartja meg találkozóit.