Új vezetőnő az Adatközpont- és Felhő munkacsoportban

2017.02.03

Legutóbbi ülésén Hegedűs-Csapó Veronikát választották meg a résztvevők a munkacsoportvezetői pozícióra, aki 2015 óta aktív tagja a munkacsoportnak, főállásban pedig a T-Systems Magyarország portfoliomenedzsere. Veronika 10 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik felhő és adatközpont területeken, értékesítési, marketing és termékmenedzsment feladatokban is jártas, jelenleg a T-Systems felhő portfoliójáért felelős vezető.

Munkacsoportvezetőként fontosnak tartja a piaci szereplők közti hatékony kommunikációt, illetve azt, hogy ezáltal a szabályozási oldalra is képes eredményesen hatással lenni a szakma. A következő két évben tovább folytatódik majd a fogalomtárak frissítése, illetve egyre szélesebb körű publikálása és a HIPA együttműködés is tovább folytatódik. A munkacsoport ülések nem szakítanak azzal a gyakorlattal, hogy rendszeresen valamely résztvevő tagcég adatközpontjának látogatásával egészülnek ki, de ezen felül mostantól minden munkacsoportülésen egy-egy vendégelőadó is segítik a nemzetközi trendek megismerését és a szakmai fejlődést. 

Munkacsoportvezető-helyettest is választott a közösség, ezt a posztot Hajmási Gergely, a Doclernet Hosting képviseletében tölti be. 

A követekező időszak feladatai között van az Adatközpont fogalomtár 2.0 véglegesítése és publikálása, a Felhő fogalomtár frissítése, illetve az Adatközpont fogalomtár alapján egy oktatóanyag elkészítése is. A HIPA együttműködés keretében Magyarország adatközponti kapacitásainak népszerűsítéséhez fogalmaz meg javaslatokat a munkacsoport. Továbbá a Pénzintézeti felhő szabályozás értelmezése és aktív, piackomform irányba befolyásolása is kiemelt feladat lesz.

A 2017-es év is tartalmas és színes lesz a munkacsoport számára, ezért várunk mindenkit, aki aktívabban is szeretne részt venni a folyamatokban, ismét rengeteg lehetőség és feladat kínálkozik. A következő ülés időpontját a vendégelőadóval való egyeztetetés követően hirdetjük meg.