Új támogatási lehetőségek Budapesten és Pest megyében

2018.01.18

Hazai költségvetési forrásokból új támogatási konstrukciók indulnak el 2018-ban, célzottan a Közép- Magyarországi régió vállalkozásai számára. Többféle fejlesztési célhoz is lehet támogatási lehetőséget találni, legyen az eszközbeszerzés, új innovatív termék vagy szolgáltatásfejlesztés, vagy akár ingatlan beruházás!

Új támogatási lehetőségek Budapesten és Pest megyében

Az NKFI Alap forrásai két támogatási konstrukció indítását teszik lehetővé, a kisebb esetében 30 és 100 millió Ft közötti támogatási összeget, míg a nagyobb pályázat keretében 100 és 600 millió Ft közötti támogatást lehet igényelni.

A Nemzetgazdasági Minisztérium költségvetési forrásából meghirdetett pályázatban önállóan eszközbeszerzésre lehet támogatást igényelni, de kapcsolódó tevékenységként információs technológia-fejlesztés, új informatikai eszközök és szoftverek beszerzése elszámolható a projekt összköltségének legfeljebb 15%-a erejéig.

A KAVOSZ Vállalkozásfejlesztési Zrt. által kezelt MFB finanszírozási lehetőség visszatérítendő, változó kamatozású hitel, mindössze 10% önerő szükséges és ingatlanvásárlásra is fordítható. A különböző operatív programok támogatásain túlmenően fentiek releváns alternatívát jelenthetnek a 2018-ban extra finanszírozási forrást bevonni tervező IKT cégek számára.

Az alábbi letölthető dokumentumokban részletes információ található az új támogatási konstrukciókról:

  1. Kis-, közép- és nagyvállalatok KFI tevékenységének támogatása (2018-1.1.2-KFI) összefoglaló
  2. Mikro- és kisvállalkozások innovációs tevékenységének támogatása (2018-1.1.1-MKI) összefoglaló
  3. Mikro-, kis- és középvállalkozások eszközberuházásainak támogatása Pest megye területén (PM_KKVESZKOZ_2017) összefoglaló
  4. „MFB Pénzügyi Vállalkozás Refinanszírozási Konstrukció” Hitelügyleteinek Hirdetménye