Új tag az IVSZ elnökségében

2018.05.17

Látható, s kézzelfogható eredményeket hozott az IVSZ elnöksége 2017-ben. Mindössze egyetlen ponton változott a digitális gazdaságért tevékenykedő szervezet elnökségének összetétele a május 17-ei éves közgyűlés után.

Magyarország egyik legnagyobb iparági érdekvédelmi szövetsége, az IVSZ Szövetség a Digitális Gazdaságért, éves közgyűlésén elnökségi tagokat választott. Az egyetlen új vezetőt a nagyvállalati tagozat élére nevezték ki. A szavazatok többségét itt Wolf András, a BlackBelt Technology Kft. kereskedelmi igazgatója kapta, aki a karrierjét a tengerentúlon folytató Ambrus Zsoltot váltja e tisztségben. A közgyűlés további felhatalmazást adott a megkezdett munka folytatására az IVSZ digitális transzformációért felelős alelnökének, Jakab Rolandnak, valamint a méret szerinti tagozatok korábbi vezetőinek. Így a szövetség kkv tagozatvezetője továbbra is Dr. Vicze Gábor (Innomine Group Kft.) lesz, multi tagozatvezetője Kaszás Zoltán (T-Systems), Mikro tagozati vezetője pedig Both Vilmos (Bottom Line Kft.)

Wolf András (Blackbelt)

Az IVSZ elnökségének új tagja, Wolf András, a BlackBelt Technology Kft. kereskedelmi igazgatója

Laufer Tamás, az IVSZ elnöke a közgyűlésen tartott beszédében a szövetség 2017-es legjelentősebb eredményei közt említette az Ipar 4.0 platform keretében a Mintagyár projekt elindítását, a továbbfejlesztett Digitális Agrárstratégia kormányzati stratégiává emelkedését, valamint a Digitális Munkaerő Program és a Digitális Oktatási Stratégia végrehajtási szakaszba lépését. Jelentős mérföldkőként értékelte, hogy az IVSZ közvetlenül és tagvállalatain keresztül is meghatározó szerepet vállalt az 5G Koalíció munkájában, hogy Magyarország a világon elsők között vezethesse be a legújabb generációs (5G) mobiltechnológiát.

Az oktatásfejlesztés terén komoly sikerként értékelte, hogy a BME-vel és EMMI-vel közösen elindult egy új 2+1 éves üzemmérnök-informatikus (BProf) alapképzés, melynek kitűnő fogadtatása volt már az első felvételi időszakban. Ennek is köszönhetően trendforduló történt; 2017-ben 10 év csökkenés után először nőtt és egyből 10%-kal a informatikai szakokra jelentkezők száma!

„Az IVSZ a digitális átalakulás egyik motorja lett. Szemléletformálásban, szabályozásban, iparági digitális tervek megalkotásában konkrét, kézzelfogható eredményeink lettek. Az elkövetkezendő évben feladatunk a gazdaság és társadalom digitális transzformációjának katalizálása, az egyes iparágak digitális átalakulásának elősegítése, az oktatás, felnőttképzés és felsőoktatás terén a digitális kompetenciák fejlesztése és a versenyképes, kiemelkedő digitális kompetenciákkal rendelkező, modern munkaerő fejlesztése. A digitalizáció elsőszámú nagyköveteként arra törekszünk, hogy Magyarország minden polgára és vállalkozása a digitális átalakulás nyertese legyen.” – tette hozzá Laufer Tamás.

A szervezet közgyűlésén megválasztották az Etikai és Fegyelmi Bizottság tagjaiként Dr. Bartók Sándort, Érdi Krausz Gábort, Gulyás Imrét, Horváth Gábort és Veréb Elemért, valamint Ellenőrző és Számvizsgáló Bizottsági tagokká választották Klotz Tamást, Szalai Gyulát és Szőnyi Andrást.

A Közgyűlésen készült fényképeket az IVSZ Facebook oldalán találod!