Új munkacsoport vezetők a Digitális Munkaerőpiaci és Oktatási munkacsoport élén

2018.12.07

Az IVSZ Digitális Munkaerőpiaci és Oktatási munkacsoportja az év utolsó ülésén Racskó Pétert választotta vezetőjének, helyettesének pedig Kozmér Biankát nevezte ki.

Oktatás új vezetés 2018

Racskó Péter, Digitális Munkaerőpiaci és Oktatási munkacsoport vezető, és Kozmér Bianka, munkacsoport vezető helyettes

Péter jelenleg a Racionet Zrt. oktatási megoldások üzletág vezetője, Bianka pedig a T-Systems Magyarország senior üzletfejlesztési menedzsere. Szakmai múltjukat tekintve mindkettőjük foglalkozott digitális készségek fejlesztésével, mérésével, valamint a digitális oktatás fejlesztésével.

Péter tervei szerint különböző mértékben, de az oktatás minden területére szeretne fókuszálni. Véleménye szerint az elkövetkező időszak legfontosabb feladata az IKT Munkaerőpiaci Tünettérképben megfogalmazott tünetek alapján konkrét feladatok és cselekvési tervek kidolgozása, melyek alapján javaslatokat tudnának megfogalmazni az illetékes kormány felé.

Bianka terveinek alapját is az IKT Munkaerőpiaci Tünettérkép adja, de nem az oktatás, hanem a humánerőforrás oldaláról megközelítve a problémákat. Célja, hogy a munkacsoporttal közösen hozzanak létre a kutatás által feltárt problémákra egy megoldás csomagot, mellyel segíthetnék a HR területen dolgozók munkaerő toborzási és megtartási szokásaik fejlődését.

Ha te is szeretnél részt venni a csoport munkájában, írj a tatrai.zsofia[@]ivsz.hu e-mail címre!