Munkacsoport-dömping májusban

2015.05.11

A szövetség májusban is igyekszik a munkacsoport-üléseken keresztül aktivizálni a tagokat. Fontos, hogy ezeken a megbeszéléseken bárki részt vehet, ennek feltétele mindössze az előzetes regisztráció, amelyet a következő mail címen tehetnek meg: csimar.kinga@ivsz.hu. Az IVSZ májusi programjai között szerepelnek a Fejlesztési és EU forrás, az IoT, a Határon túli terjeszkedés, illetve az Adatközpont és felhő munkacsoport ülései is.

Fejlesztési és EU forrás munkacsoport

Időpont: 2015. május 18. (hétfő) 16 óra

Téma: Hét fontos Operatív Programot is elfogadott az Európai Bizottság, valamint megjelentek az első Éves Fejlesztési Keretek és pályázati felhívások. Az infokommunikációs szektor szereplői számára továbbra is a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) áll fókuszban, mely 137 Mrd Ft támogatást allokál IKT célokra. E pályázatok esetén folyamatban van az előző időszak hasonló programjainak ex-post értékelése, valamint ehhez kapcsolódóan az új pályázatok előkészítése. Az értékelést az eNet készíti, melynek érintett szakembere elfogadta meghívásunkat a munkacsoport ülésre. Az eseményen ismertetésre kerül a munka aktuális státusza, valamint konzultációra nyílik lehetőség.

IoT munkacsoport

Időpont: 2015. május 12. (kedd) 15 óra

Téma: Magyarország egyik legtapasztaltabb pályázati tanácsadója, a DBH Group szakértői fognak áttekintést adni a várható lehetőségekről, majd kötetlenül lehet megosztani egymással a korábbi pályázati tapasztalatokat és persze ki lehet kérni a DBH-sok tanácsait is.

Group of businessmen the conclusion of the transaction.

Határon túli terjeszkedés munkacsoport

Időpont: 2015. május 13. (szerda) 16 óra

Téma: Izgalmas pályázati lehetőség körvonalazódik IKT cégek export fejlesztésének témakörében, illetve egy másik a start-upok számára a GINOP keretében. A pályázat kihirdetése idén ősszel várható, jelenleg a támogatási koncepció kidolgozása folyik. Az IVSZ HTT munkacsoportjának most lehetősége nyílik, hogy már a konstrukció előkészítése során konzultáljon a koncepcionális megalapozást végző szakértőkkel (Colosseum Budapest Kft.). Így a pályázat magalapozása során esély lesz az IVSZ visszajelzéseinek beépítésére, és mi magunk is tisztábban látjuk majd, hogy milyen elemeket szeretnénk, ha megjelennének a majdani pályázati kiírásokban.

Adatközpont és felhő munkacsoport

Időpont: 2015. május 26. (kedd) egész napos program