Nyári IT-táborajánlatok gyerekeknek

2015.06.03

Egy nemzetközi felmérés alapján a dél-kelet-ázsiai országok diákjainak 94%-a gondolja úgy, hogy az informatika jó karrier lehetőséget biztosít, míg itthon – bár erre vonatkozó felmérés még nem készült-, a felsőoktatási szakirányú felvételizők számából kiindulva vélhetően lényegesen alacsonyabb ez az arány. Az IVSZ kiemelten kezeli a programozást népszerűsítő lehetőségeket, és összegyűjtötte azokat a gyerektáborokat, amelyek a nyári szünetre kínálnak programozási lehetőséget.

A táborok különböző nehézségi szintűek, és a kezdők sem maradnak program nélkül, vagyis gyakorlatilag kortól függetlenül minden általános és/vagy középiskolás gyermek találhat magának nyárra olyan tábort, ahol az aktuális felkészülési szintjének megfelelően tanulhatja tovább a programozás nyelvét, persze játékos formában.

Az informatikus utánpótlás és általában az informatikai környezet megértéséhez segítséget nyújtó képzések, táborok egyre inkább kulcsszerepet töltenek be a jelentős munkaerőhiánnyal küzdő ágazat életében. Ugyanakkor a kiemelkedően jó megélhetést biztosító informatikusi életpályával való megismerkedés szintén minél szélesebb kört kell, hogy elérjen.

Programozás nyári táborok

 

Helyszínek:

Az egyes táborokról rövid tájékoztató, a szervezőkhöz elérhetőség itt található: Programozás nyári táborok 2015.

Kérjük, amennyiben tudomása van hasonló programajánlatról, de nem találta meg a listánkban, ossza meg velünk és mi felvesszük az adatbázisunkba!

eskills 2015jpg

Szülőknek

Szeretnénk külön felhívni a figyelmet egy rendkívüli szülői értekezletre, amelyen a szülők figyelmét hívják fel a programozás oktatásban rejlő lehetőségekre és az informatikai pálya esélyeire. A szülői értekezleten az IVSZ oktatási igazgatója is beszél majd az informatikai szakma által biztosított kiemelkedő kereseti lehetőségekről.

Első Skool szülői – június 17-én szerdán 18.00-20.00 között
A SKOOL MEGHÍVÓJA: egy rendhagyó szülőit szervezünk nektek anyukáknak, apukáknak, akik egy vagy több kamasz életét terelgetitek és szeretnétek számukra a legjobbat adni. Részletekért kattints a linkre: Elmegyek a szülőire! Helyszín: Google Ground. 1082 Budapest, Nagytemplom utca 30.

 

Tanároknak

Az IVSZ-szel együttműködve a programozó nyári táborokat szervező Robot Tábor idén nyáron három táborába az érdeklődő pedagógusok számára a táborhét során betekintési lehetőséget kínál. A pedagógusok meghívásának célja az, hogy megtapasztalják milyen képességfejlesztési lehetőségeket kínál a programozás mint eszköz, ugyanakkor kedvet kapjanak arra, hogy a táborban látottakat saját pedagógiai gyakorlatukba ültessék át.

A Robot Tábor idei táborainak helyszíne a Sashegyi Arany János Általános Iskola és Gimnázium (1124 Budapest, Meredek utca 1.).

Jelentkezési lap itt elérhető: Robot Tábor látogatói jelentkezés