SM 2015: Magyar cégeknek is kitörési esély a digitális boom

2015.03.11

A konferencia emellett hangsúlyosan foglalkozik azzal, hogy hogyan lehet Magyarországról nemzetközileg sikeres techcéget építeni.

Az idén hatodik alkalommal megrendezésre kerülő SM 2015 (korábbi nevén Smartmobil) konferencia kétnapos programmal várja a legfrissebb nemzetközi és hazai digitális trendek iránt érdeklődő szakembereket 2015. április 8-9-én, a Várkert Bazárban. Az esemény mintegy 170 előadással, a legfrissebb tech trendek mellett azt is mélységében tárgyalja, hogy egy ötletből hogyan lehet jól működő üzletet létrehozni a digitális iparágban. Ha valaki szeretné tudni, hogy maradhat sikeres a gyorsan változó gazdasági környezetben, érdemes végighallgatnia az előadásokat.

A konferencián előadást tart Damien Perillat, a PayPal regionális ügyvezető igazgatója a mobilfizetés és az összekapcsolt világ kihívásairól. Dr. Meskó Bertalan megmutatja, az e-egészségügy hogyan rombolja le a mostani, fenntarthatatlan kórházi elefántcsonttornyokat. Vitézy Dávid pedig a városi közlekedés forradalmáról beszél majd, feltéve a kérdést: lehetséges-e Budapestből okosvárost varázsolni.

A konferencián két korábbi IVSZ elnök is előadóként szerepel: Kovács Zoltán a digitális transzformáció hatásait vizsgálja médiaügynökségek szemszögéből, míg Dr. Kóka János a mobilfizetés biztonságosságát kérdőjelezi meg.

Az IVSZ szakmai partnerként jelen lesz a konferencián, az iparági szervezet tagjaival közösen összegyűjtött tapasztalataiból kaphatnak a résztvevők egy pillanatképet. Vityi Péter, az IVSZ alelnöke Magyarország jelenlegi gazdasági pozícióját figyelembe véve írja le, hogy milyen teendők szükségesek ahhoz, hogy ne maradjunk le még jobban. Ehhez rövidtávon iparpolitikára van szükség, közép- és hosszútávon azonban csak a jó oktatás a megoldás, ahogyan Finnország és Dél-Korea már be is bizonyította. A magyar valóságról Horváth Ádám, az IVSZ oktatási szakértője ad látleletet.

Az IVSZ tagok közül a 30 leggyorsabb március 20-ig kedvezményes, early bird áron (két napos jegy: 34.000 Ft) regisztrálhat, aki élni szeretne ezzel a lehetőséggel, az iroda@ivsz.hu email címre írja meg cége és a résztvevő nevét, a levél tárgya pedig legyen „SM 2015 IVSZ”.