Siker, Tudatosság, Karrier: fókuszban a nagyvállalati innováció

2015.05.11

A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán folytatódott az IVSZ, a Forbes és a Bridge Budapest támogatásával szervezett Siker, Tudatosság, Karrier meetup sorozat. Fókuszban a nagyvállalatok és az azokon belüli innováció állt.

A beszélgetés első részében a magyar mobilfizetési piac elismert veteránja, Inotay Balázs, a Cellum alapítója, Benyó Péter, az OTP Mobil igazgatója és Magyarország tagadhatatlanul legfiatalabb startup arcai, Uzoni Dávid, illetve Burián Bálint vitatták meg, hogy mi tesz sikeressé egy vállalkozást. Életkortól függetlenül a szereplők egyaránt azt emelték ki, hogy a nagy tervek véghezvitelében az segít a legtöbbet, ha valakit az tesz boldoggá, hogy másoknak segít. A legnagyobb öröm, ha a termék, amit megálmodtunk ott virít sok ezer vagy tízezer ember mobilján.

 

A beszélgetés második részében Bíró Noémi, a PwC regionális recruitment menedzsere, Presinszki Zsolt, a GE Global Operations pénzügyi folyamatfejlesztési vezetője és Kovács Tamás a Hays Hungary fejvadásza hozták közelebb a multi cégek világát a közgazdász hallgatók számára. A beszélgetésekből kiderült, hogy ugyan a nagyvállalat rengeteg szabályt és keretet hordoz magában, ez mégsem határoz meg semmit a hétköznapokból. Van olyan terület, ahol alig 4-5 emberrel kell együtt dolgozni, de van, akinek több ezer kontaktja és naponta változó feladatai vannak. A negyedéves értékelések és a szabályok pedig sokszor nem hátrányt, hanem kiszámíthatóságot és igazságos, teljesítményalapú előrejutást jelentenek, ami a kisvállalkozások világában gyakran cserélődik szubjektív elemekre.

1426161530-logowatfiyblue_kisebb