Robotika és AI az ITU Telecom World 2019 konferencián

2019.08.30

Az IVSZ által szervezett szakmai napon a robotika jeles hazai képviselői adnak elő a nemzetközi közönség előtt.

Robotika és AI az ITU Telecom World 2019 konferencián

Az ITU Telecom World 2019 konferencia négy év után ismét Budapesten kerül megrendezésre, így szeptember 9. és 12. között a telekommunikációs szakma elitje a magyar fővárosba költözik. A rendezvény célja, hogy összehozza az iparág legfontosabb szereplőit, hogy a kormányzatok képviselői, a nagyvállalatok, a KKV-k meg tudják osztani egymással (és a közönséggel) az innovatív ötleteiket, megoldásaikat.

A seregszemlével párhuzamosan egy kiállításra is sor kerül, amely nemzeti pavilonokkal és izgalmas programokkal várja az érdeklődőket. Az ITU Telecom World úgynevezett „Exhibition” területén (Hungexpo, G Csarnok) lesz megtalálható Magyarország standja, amely nem csak információkkal, beszélgetésekkel, hanem tematikus előadásokkal is hozzájárul ahhoz, hogy a kilátogatók minél többet megtudjanak a digitális világ egy-egy fontos területéről.

A konferencia első napjának témáját a robotika adja és az IVSZ kapta azt a megtisztelő feladatot, hogy tartalommal, illetve előadásokkal töltse meg szeptember 9-ének délutánját. A 14 órakor induló program előadói közt olyan szakértők beszélnek majd a robotokról és a velük összefüggő technológiákról, mint Werschitz Ottó, az IVSZ MI szakértője, aki elsősorban üzleti szemmel fogja bemutatni a mesterséges intelligencia egyre erősödő szerepét és jelentőségét.

Külön szekció foglalkozik a robotika és az oktatás kapcsolatáról: ebben Koren Balázs digitális oktatási szakértő azt világítja meg, hogy miért érdemes a robotokat oktatási eszközként bevetni és milyen hatékonysággal adható át ezzel a módszerrel a diákoknak a legértékesebb tudás. A gyártásra, mobilitásra fókuszáló blokkban élő, valós tapasztalatokat és iparági áttekintést kapunk majd Debreczeni Gergelytől, az AI Motive vezető fejlesztőjétől, aki az önvezető autókon keresztül közelít a fő témához. De mindezeken kívül lesz szó még a humanoid robotok fejlesztéséről, élőben láthatunk beágyazott programozási demót, és betekintést nyerhetünk az ipari automatizálás világába is.

Ahogy az ITU Telecom World 2019, úgy a robotika nap nyelve is angol, így aki kilátogat erre a napra, az angol nyelvű előadásokra számíthat. A Hungexpo területén (G Csarnok) zajló események a magyar állampolgárok számára ingyenesen látogathatók, de a részvétel regisztrációhoz kötött, ami ezen a weboldalon végezhető el. Az IVSZ szervező stábja és a Szövetség által felkért előadók minden érdeklődőt szeretettel várnak az előadásokra szeptember 9-én 14 órától. További információk és a program az ITU honlapján érhetők el.

A robotika nap mellett az ITU Telecom World olyan kísérőrendezvényeknek is teret ad, mint a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség – Enterprise Europe Network által szervezett kétnapos nemzetközi partnerkereső találkozó (szeptember 10-11., regisztráció szeptember 9-ig). A szintén a Hungexpo területén (F Csarnok) megrendezésre kerülő esemény kiváló alkalmat jelent nemzetközi üzleti kapcsolatok bővítésére, online tárgyalásfoglalás segítségével előre egyeztetett kétoldalú tárgyalások lefolytatására a B2B-re regisztrált résztvevőkkel, K+F és technológiai partnerkapcsolatok kiépítésére, új projektötletek megvitatására.