Rekordokat döntött az idei Code Week

2019.10.31

Az idén már hetedik alkalommal megrendezett programnak öt éve Magyarország is aktív résztvevője. A hazai koordinátor szerepét 2013 és 2017 között az IVSZ töltötte be, a tavalyi évtől pedig a Programozd a Jövőd! projekt konzorciumi partnereként kapcsolódik be a kampányba pályaorientációs előadásokat szervezésével.

Code Week 2019

A programozás az európai tagállamok több mint felében ma már külön tantárgy, az algoritmizálás, programozás képessége egyre szélesebb körben elvárt a munkaerőpiacon. A Code Week szemléletformáló kampány célja, hogy felhívja a figyelmez a digitális jártasság fontosságára, és könnyed, szórakoztató formában hozza közelebb a programozást az emberekhez.

A hazai kampány elsősorban diákokra fókuszáló rendezvényei keretében a tanulók megismerkedhetnek a kódolással és ennek eredményeként remélhetően minél többen választják a későbbiekben továbbtanulásuk során a természettudományi szakokat.

A Code Week keretében olyan események szervezése volt a cél, amelyek szórakoztató és játékos módon mutatják meg, hogy a programozás az élet minden területén jelen van, és mindenki számára elérhető.

Az idei Code Week keretében rekordszámú, több mint 66000 aktivitás valósult meg, Magyarországon pedig több mint 1260 programot regisztráltak, köztük a Programozd a jövőd! projekt keretében szervezett pályaorientációs előadásokat is. A hazai aktivitások számával Magyarország idén a tavalyi eredményt megdöntve a tizenharmadik a nemzetközi ranglistán.