Oettinger adta át a digitális oktatási díjat az IVSZ-nek

2016.12.02

Két hónapja hirdette meg az Európai Bizottság a European Digital Skills Award-ot, amelynek keretében négy kategóriában kívánta díjazni a digitális készségek fejlesztése irányába tett lépéseket, projekteket és akár mások által is adaptálható jó gyakorlatokat. A felhívásra több mint 250 pályamű érkezett egész Európából, amelyből az Európai Bizottság és külső szakértők választották ki a 16 legjobb pályázatot, amelyek kiállítási lehetőséget kaptak Brüsszelben a Digital Skills and Jobs Coalition nemzetközi nyitórendezvényén és tovább versengtek az első helyezésért.

ivsz-european-digital-skills-award-630x320

Horváth Ádám, az IVSZ oktatási igazgatója és Major Gábor, az IVSZ főtitkára

Az IVSZ által az Erzsébet tábor keretében szervezett Digitális Varázslóképző tábor a „Digitális készségek az oktatásban” kategória első helyezését nyerte el. Nagy büszkeség ez, hiszen most már nem csak a programon részt vett 75 gyermek mosolya és készségeinek látható fejlődése a visszajelzés számunkra, hanem ez az elismerő oklevél is, amelyet 2016 december 1-én Horváth Ádám az IVSZ oktatási igazgatója vehetett át Günther Oettinger, digitális gazdaságért és társadalomért felelős uniós biztostól Brüsszelben.

Horváth Ádám átveszi a díjat

Horváth Ádám, az IVSZ oktatási igazgatója átveszi a díjat Günther Oettinger-től

A díjátadásra a Digital Skills and Jobs Coalition hivatalos megnyitó rendezvényének keretében került sor, amely az Unió egyik zászlóshajó kezdeményezése a digitális készségek fejlesztésére és a jelenlegi és a jövőben várható digitális szakemberhiány leküzdésére.

Az oklevél

Az oklevél