Nulla %-os hitelprogram indult KKV-k számára 

2018.10.04

A program lehetővé teszi az eredményes bekapcsolódást a digitális ökoszisztémába. 

0%-os hitelprogram indult KKV-k számára 

A 0%-os kamatozású, legalább 5 és legfeljebb 200 millió forint összegű uniós forrású hitellel támogatja a hazai mikro-, kis-, és középvállalkozásokat, illetve startupokat. A konvergencia régióban (azaz a közép-magyarországi régión kívül) működő vállalkozások 2018 szeptemberétől az MFB Pontokon igényelhetik a 0%-os kamatozású hitelt. 

 A Digitális Jólét Pénzügyi Program (DJPP) részeként igénybe vehető és az IVSZ – Szövetség a Digitális Gazdaságért kezdeményezésére létrejövő Digitális Jólét Hitelprogram célja, hogy finanszírozási lehetőséget nyújtson olyan innovatív vállalkozásoknak, amelyek a versenyképességüket erősítő, a Digitális Jólét Program (DJP) stratégiai célkitűzéseihez illeszkedő digitális fejlesztéseikhez keresnek forrást. 

 

Digitális projektek előnyben 

 A hitelből finanszírozni tervezett projekteknek a DJP céljaihoz való illeszkedését a Digitális Jólét Nonprofit Kft. egy előminősítés keretében, szakértők bevonásával ellenőrzi az innovatív tartalom, a megvalósíthatóság és a finanszírozhatóság szempontjai mentén. A feltételeknek való megfelelésről a Digitális Jólét Nonprofit Kft. tanúsítványt állít ki, amelynek megléte a hitel igénybevételének feltétele. 

 A támogatott projektek érkezhetnek az oktatás, az állami, vagy egészségügyi és jóléti szolgáltatások területéről, de irányulhatnak a digitális gazdaság különböző ágazatainak (Fintech, Proptech, stb.) fellendítésére is. A fejlesztési elképzelések megfogalmazhatnak terveket az információbiztonsággal, a digitális infrastruktúrával, az 5G, vagy egyéb, digitális innovációkkal kapcsolatban. 

 

A cél itt is a digitalizáció minden szinten 

A hitel a digitális termék- és szolgáltatás-fejlesztést célzó projekteket támogatja, de a piaci igényeknek megfelelően nagyfokú rugalmasság mellett – bizonyos keretek között – elszámolható többek között tárgyi eszköz beszerzésre, hazai kiállításon vagy vásáron való részvétel költségeire, külpiaci terjeszkedést segítő szolgáltatások vásárlására, vagy a projekt szakmai megvalósításában közreműködő munkatársak személyi jellegű ráfordításaira. 

Az IVSZ által aktívan támogatott Digitális Jólét Hitelprogram keretében akár több száz hazai vállalkozás digitális termék- és szolgáltatás-fejlesztési projektje juthat visszatérítendő pénzügyi támogatáshoz, ezzel segítve az érintett vállalkozások eredményes bekapcsolódását a digitális ökoszisztémába. 

A hitelprogramról bővebb információ ezen, illetve ezen az oldalon érhető el.