MI-től volt hangos az IVSZ irodája 

2019.10.18

Az iparági workshopok vezetett beszélgetés, csoportmunka és vita segítségével igyekeztek feltárni az MI lehetőségeit, jelentőségét az egyes területeken. 

MI-től volt hangos az IVSZ irodája 

Az IVSZ és a Mesterséges Intelligencia Koalíc (MIK) közös szervezésében lezajlott workshopokon három iparág vezető szakemberei tárgyalták meg az MI lehetséges kitörési pontjait. Az egyenként háromórás, intenzív műhelymunka lehetőséget adott a gyártás és logisztika, a mezőgazdaság, illetve az energetika területéről érkező vezetők, tanácsadók, fejlesztők számára, hogy megvizsgálják a mesterséges intelligencia alapú megoldások, technológiák üzleti lehetőségeit. 

A workshopok tematikája és módszertana az IVSZ és a MIK közös munkájának eredménye, ahogy a beszélgetések tartalmának, következtetéseinek kiértékelése is hasonlóan történik. A beszélgetéseket Szertics Gergely, az MIK szakmai vezetője moderálta, a mesterséges intelligencia iparágakra vonatkozó áttekintést pedig Werschitz Ottó, az IVSZ szakértője adta át a jelenlévőknek. 

MI-től volt hangos az IVSZ irodája 

A műhelymunkák során elhangzott tanulságok szerves részét képezik majd az MIK által készített magyarországi helyzetértékelésnek, illetve az év végére elkészülő nemzeti MI stratégia is épít a workshopok eredményeire, következtéseire.