Megtartotta első ülését az 5G Koalíció

2017.07.03

Megtartotta első plenáris ülését a Digitális Jólét Program által kezdeményezett, június 19-én megalakult 5G Koalíció (5GK). Az 5GK célja, hogy Magyarország az 5G fejlesztések egyik európai központjává váljon és régiós vezető szerepet töltsön be az 5G-re épülő alkalmazások tesztelésében.

5G Koalíció

A megbeszélésen öt szakmai munkacsoport létrehozásáról és hét fős elnökség megalakításáról döntöttek a tagok. Az 5GK szakmai munkacsoportot hozott létre az 5G stratégia kidolgozására, hálózatfejlesztési és infrastruktúra fejlesztési témakörben, a tesztkörnyezet, a nemzetközi együttműködés és  az alkalmazások mintarendszerek témakörében.

A hét fős elnökség tagjává választották Deutsch Tamást, a Digitális Jólét Program miniszterelnöki biztosát, Király Istvánt, a Vodafone Vállalati Szolgáltatások Üzletág vezérigazgató-helyettesét, Jakab Rolandot, az Ericsson Magyarország Kft. ügyvezető igazgatóját, Kaszás Zoltánt, a T-Systems vezérigazgatóját, Jakab László BME Villamosmérnöki és Informatikai Karának dékánját, Major Gábort, az IVSZ főtitkárát és Dr. Parragh Lászlót, a Magyar Kereskedelmi és Ipari Kamara elnökét.

(Digitális Jólét Program Titkársága)