Megjelent a Piaci KFI felhívás kitöltőprogramja!

2019.07.18

Az IVSZ Fejlesztési és EU források munkacsoport ülésén az NKFIH képviselői által bemutatásra kerültek a közeljövőben elérhetővé váló K+F+I források.

Fejlesztési és EU források innovációs pályázat 2019

A 2019-1.1.1-Piaci_KFI című pályázati felhívás kitöltőprogramja már elérhető az elektronikus pályázati felületen, a támogatási kérelmek várhatóan 2019. július 19-től nyújthatók be. A támogatás két alprogramból áll, melyeknek a célja, „A” alprogram esetében az vállalkozások önállóan vagy konzorciumban, partnerek bevonásával megvalósított, piaci potenciállal rendelkező és megtérülést valószínűsítő KFI projektjeinek támogatása, míg „B” alprogram esetében a vállalkozások konzorciumban – felsőoktatási intézmények, kutató-tudásközvetítő szervezetek bevonásával – megvalósított KFI projektjeinek támogatása, amelyek nagy jelentőségű és összetett kutatás-fejlesztési és innovációs feladatok megoldását tűzik ki célul a szakterület szakmailag kiemelkedő szereplőinek részvételével.

A támogatással létrejövő eredmények a gazdaságban és a társadalmi élet egyéb területein hasznosulva, létező, fontos problémák megoldásához járulnak hozzá az erőforrások, ráfordítások ésszerű fókuszálásával, jelentős gazdasági, társadalmi hasznot biztosítva.

A forrás NKFIH alapból került meghirdetésre, a projekt megvalósítási időszaka „A” alprogram esetében 12-36 hónap, „B” alprogram esetében 24-48 hónap. A pályázók köre „A” esetében KKV-k, illetve nagyvállalatok, míg „B” esetében KKV-k, egyetemek, kutatóintézetek, és nagyvállalatok. A támogatási keret „A” esetben 24 milliárd Ft, ahol az igénybe vehető támogatás 100 (konzorcium 150) – 500 millió Ft, míg „B” esetben a támogatási keret 21 milliárd Ft, és az igényelhető támogatás 400 – 1000 millió Ft-ig terjed.

A 2019-1.1.1-Piaci_KFI pályázati kiírást itt érheted el.

Amennyiben érdekel, hogy milyen további források lesznek elérhetők, nézd meg az NKFIH által bemutatott anyagot és csatlakozz a Fejlesztési és EU forrás munkacsoporthoz, ahol elsőkézből tájékozódhatsz az egyes pályázatokról, forrásokról. A csatlakozással kapcsolatban keresd Tátrai Zsófiát.