Megalakult az Innovatív Pedagógiáért Társaság

2017.02.17

Megalakult az IPET – Innovatív Pedagógiáért Társaság. Tizenkét lelkes, az oktatás iránt elkötelezett, saját szakterületén elismert szakember úgy döntött, hogy összefog, és szoros együttműködésben próbál tenni a magyar közoktatásért.

Az Informatikai Vállalkozások Szövetségének (IVSZ) támogatásával létrejött egyesület azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a digitális kompetencia, és ezzel együtt a naprakész tudás fejlesztése érdekében hatékonyan segítse a legkorszerűbb pedagógiai módszerek, innovatív módszertani eszközök elterjesztését. Az alapítók fontosnak tartják a digitális esélyegyenlőség, a digitális leszakadás csökkentésének támogatását az oktatásban, valamint a digitális technológia felelősségteljes és biztonságos pedagógiai módszereinek terjesztését. Az egyesület céljai között szerepel az oktatás szereplői közötti tudásmegosztás hatékony megvalósítása, saját oktatási tartalmak létrehozása, bevált jógyakorlatok megosztása, szakmai és szakpolitikai anyagok véleményezése, kutatási projektekben való részvétel, konferenciák, továbbképzések és tanulmányi versenyek szervezése, továbbá az oktatáspolitika, az oktatási intézmények, a pedagógusok és a gazdasági szereplők között hálózatépítés.

Az egyesület jelenlegi és jövendő tagjai olyan pedagógusok és szakemberek, akik hisznek a magyar közoktatás megújításának fontosságában, és ebben a folyamatban jelentős szerepet szánnak a széleskörű együttműködésnek és a modern technológia alkalmazásának.