Már több mint 500 iskolában lesz Digitális Témahét

2016.03.10

Az IVSZ koordinálásával szervezett Digitális Témahét népszerűsége töretlen – két és fél hét alatt (ennyi idő telt el a regisztráció megnyitása óta) több mint 500 iskola jelezte részvételi szándékát. Elképesztő lelkesedéssel és kreativitással találkozunk nap mint nap a tanárok részéről.

Már több mint 500 iskola csatlakozott a Digitális Témahéthez

Pillanatnyi állás szerint 3511 tanár közreműködésével 1320 digitális oktatási projekt fog megvalósulni 51552 diák részvételével szerte az országban. Ez a szám a Témahét indulásáig, április 4-ig még nőhet, hiszen a regisztráció egészen idáig lesz lehetséges is a program honlapján.

De nem csak az iskolák rendeznek programokat. A Digitális Témahét partnerei számára fontos, hogy a jövő munkavállalói érdeklődjenek az információs technológia iránt, és fel legyen vértezve azokkal a digitális készségekkel, amik a mindennapi munkavégzéshez már ma is szükségesek, a jövőben pedig elengedhetetlenek lesznek. Éppen ezért országszere érdekes és izgalmas programokat kínálnak diákok csoportjai számára, melyet az érdeklődők a Programtérképen tekinthetnek meg, a TudásbázisVálasztható programok” fülén pedig elérik a tanárok azoknak a cégeknek és szervezeteknek az elérhetőségeit, akikkel szabadon együttműködhetnek.

A teljesség igénye nélkül:

  • az iskolásoknak lehetősége lesz játékos formában robotokat készíteni és okostelefonjaikkal programokat írni rá.
  • technológiai cégek mutatják be közérthetően, mivel foglalkoznak, így a diákok bepillantást nyerhetnek abba, hogy az őket körülvevő elektronikai eszközök és megoldások hogy készülnek és mire használhatók a gyakorlatban
  • az iskolások interaktív természettudományos kísérleti bemutatókon vehetnek részt webkamerás bejelentkezéssel az ország bármely pontjáról
  • tanulhatnak a biztonságos internethasználatról és vicces, játékos formában a személyes adataink védelmének fontosságáról.
  • az érdeklődő diákok bepillantást nyerhetnek a 3D nyomtatás világába, tárgyakat tervezhetnek, melyeket a helyszínen ki is nyomtathatnak.
  • virtuális kirándulást tehetnek VR szemüveg segítségével.

És ez még csak néhány program volt a sok közül!

Továbbra is várjuk az ezekhez hasonlóan kreatív és érdekes programok szervezésére vállalkozó cégeket és szervezeteket, valamint arra bátorítunk minden hazai és határon túli iskolát, hogy csatlakozzon a Digitális Témahéthez! Nyissunk együtt a digitális jövőre!