Már lehet jelentkezni a Modern Gyárak Éjszakájára!

2019.10.24

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium, az IFKA, illetve az IVSZ közös Ipar 4.0 projektjének keretein belül megrendezett Modern Gyárak Éjszakája programsorozat célja a lakosság és a vállalkozások figyelmének felkeltése a piacvezető ipari technológiák iránt.

Modern Gyárak Éjszakája 2019

„A Modern Gyárak Éjszakája nagyszerű alkalmat teremt arra, hogy mindenki személyesen győződjön meg róla, Magyarország éppen technológiaalapú gazdaságra vált. Az automatizálásban és digitalizációban éllovas üzemek megnyitása lehetővé teszi, hogy a vállalatok majdani beszállítóikkal találkozzanak, a már vállalkozók tanuljanak, a fiatalok pedig kedvet kapjanak akár az innovációhoz, akár a 21. századi körülményeket látva az ipari munkavállaláshoz” – hangsúlyozta György László gazdaságstratégiáért és -szabályozásért felelős államtitkár.

Idén a tavalyinál kétszer több, összesen 73 helyszínen várják a szervezők az érdeklődőket az ország 19 megyéjében és Budapesten. A látogatható gyárak között tizenkét szektor képviseletében megtalálhatóak magyar vállalatok, mint a Szerencsi Bonbon Kft., a Tungsram vagy a Hirschler Glas. Idén is kitárja kapuit több jól ismert nagyvállalat, köztük a Bosch, a GE, a Knorr-Bremse és a Siemens.

A programsorozat november 15-én Kecskeméten a Knorr-Bremsében kezdődik, ahol Prof. Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter nyitja meg az eseményt, melyen az IVSZ részéről Molnár Attila főtitkár is részt vesz.

Az IVSZ – Szövetség a digitális gazdaságért célja, hogy felkészítse a hazai gyártó kkv-kat az ipari digitalizáció üzleti kihívásaira, amihez elengedhetetlenül fontos eszköz az általános szemléletformálás.

„A Modern Gyárak Éjszakája egy olyan találkozási pont, illetve felület az IVSZ tagjai, partnerei, és a digitalizációs piac résztvevői számára, ami érthetővé teszi és testközelbe hozza a gyárakban zajló digitális alapú változásokat” – foglalta össze az esemény legfőbb célkitűzését Molnár Attila.

A programhoz csatlakozó vállalatok új kínálattal és számos érdekességgel készülnek. A látogatók a különböző helyszíneken kipróbálhatják a 3D nyomtatást, betekinthetnek a Boeing és az Airbus repülőgépek karbantartó üzemébe, kutató- és kísérleti laborokba, vagy megtudhatják, hogyan készül egy LEGO kocka. A programok között szerepel a csokoládékészítés és ropigyártás, kiderül, hogy miből is készül a cumi, és hogyan kerül a dobozba az állateledel.

A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, további információkért és a jelentkezés látogass el a Modern Gyárak Éjszakája weboldalára.