Magyarország először országstanddal a Bett Show-n

2018.01.26

Négy éve álmodunk arról, hogy Magyarország önálló országstanddal vehessen részt a világ legjelentősebb oktatástechnológiai kiállításán és vásárán, a londoni bett show-n. Az elmúlt években az IVSZ számos döntéshozót invitált a kiállításra, hogy megismerkedhessenek a legmodernebb digitális oktatási trendekkel, és a legjobb gyakorlatokkal. 2018-ban törekvéseinket siker koronázta; a január 24-27 között megrendezett konferencián hazánk önálló kiállító pavilonnal jelent meg.

Magyarország először országstanddal a Bett Show-n

A 310 négyzetméteres országstandon 22 cég számára nyílt így bemutatkozási lehetőség. A Play! Learn! Succeed!, azaz Játssz!, Tanulj! és Légy sikeres! szlogent magán viselő stand az egyik legimponzánsabb megjelenést biztosítja Magyarország számára a kiállítók között. A Bett Show-t idén is hatalmas érdeklődés övezi, hiszen közel 35 ezer látogatót várnak a konferencia négy napja alatt. Az IVSZ a résztvevő kiállítók szakmai felkészítésével járult hozzá az eredményes szerepléshez.

A Bett Show 2018 nulladik napján a világ vezető oktatási szakértői és kormányzati vezetői szakmai tanácskozáson vettek részt, megosztották a legjobb gyakorlatokat és áttekintették a legújabb oktatási trendeket.

Az IVSZ kitűnő szakmai beszélgetéseket folytatott az oktatástechnológia vezető szereplőivel, s egy asztalhoz ültette a hazai döntéshozókat és piaci szereplőket partnereikkel, a világ minden tájáról.

Az IVSZ e katalizátor szerepe mellett felkészítette a bett show-n kiállító, húsznál is több magyar kiállító céget a professzionális prezentációkra.

Deutsch Tamás, Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos

Deutsch Tamás, Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos

Mint ahogy azt Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos a magyar stand ünnepélyes megnyitóján elmondta, azért döntött a kormányzat a betten történő önálló megjelenésről, mert a kormányzat ezzel is jelezni kívánja elkötelezettségét az oktatás tejes vertikumának digitális megújítása mellett.

Azért jöttünk a bettre, hogy üzleteket kössünk, hogy megmutassuk a valódi magyar innovációkat és hogy tanuljunk, ellessük a legjobb gyakorlatokat.

– mondta a miniszterelnöki biztos.

 

Látszanak az első eredmények, de rengeteg a tennivaló

Az IVSZ szakmai hozzájárulásával készült Digitális Oktatási Stratégia immár egy éve hatályban van, s látszanak már az első eredmények.

dr. Czunyiné Bertalan Judit, digitális tartalomfejlesztésért felelős kormánybiztos

dr. Czunyiné Bertalan Judit, digitális tartalomfejlesztésért felelős kormánybiztos

Mint ahogy azt dr. Czunyiné Bertalan Judit, digitális tartalomfejlesztésért felelős kormánybiztos elmondta,

idén folytatódik a szupergyors Wifi hálózatok kiépítése valamennyi közoktatási intézményben. Emellett hamarosan mintegy 50 milliárd forintnyi digitális tanári eszköz kerül ki az oktatókhoz.

Dr. Csépe Valéria

Dr. Csépe Valéria

Dr. Csépe Valéria irányítása alatt pedig folyamatban van a Nemzeti Alaptanterv átdolgozása, melyben kiemelt hangsúlyt kap a digitális alapkompetenciák fejlesztése. A cél az, hogy a brit modellhez hasonlóan

már alsó tagozatban megismerkedhessenek a gyermekek a programozás alapjaival.

Nagy-Brittanniában pl. az érettségi feltétele, hogy a tanulók saját applikációt fejlesszenek.

A Bett 2018 oktatástechnológiai vásáron való országszintű megjelenésünk igazi mérföldkő, s az IVSZ arra törekszik, hogy Európa egyik legmodernebb digitális oktatási stratégiája megalkotása után, annak lendületes végrehajtása is folytatódjon.