Magyar kiválósági érmek az idei WorldSkills-en

2019.09.06

Informatikai területen is magyar versenyzők kaptak kiválósági érmet a 2019-es WorldSkills versenyen.

Balogh Ákos és Sisák Zoltán WorldSkills 2019

A Szakmák Olimpiájaként is emlegetett WorldSkills versenyt idén Kazanyban, Oroszországban rendezték meg augusztus 22-27. között. Minden eddiginél nagyobb létszámú résztvevő indult Magyarországról, 24-en versenyeztek 22 versenyszámban.
A 4 napos eseményt nagy érdeklődés kísérte, több mint kétszázezren látogattak ki a versenyre, de a nyitó- és záróceremóniát élőben is lehetett követni az interneten.

A magyar versenyzők nagy sikereket értek el, tizenegy indulót átlagon felüli teljesítményéért kiválósági éremmel jutalmazott a zsűri, köztük Balogh Ákost is webfejlesztő szakmában. Ákos a BME hallgatójaként nagyon motiváltan és elkötelezetten készült, felkészítését pedig Sisák Zoltán, a HTTP Alapítvány kuratóriumi elnöke vezette, aki szakértőként el is kísérte Ákost a versenyre. IT területen, informatikai rendszerüzemeltető szakmában egy másik magyar versenyző, Mészáros Bálint is kiválósági érmet kapott, felkészítője Csőke János. A versenyzőknek és felkészítőiknek gratulálunk, szép teljesítmény volt!