Kibervédelmi fogalomtár készül

2017.02.22

Az IVSZ Kibervédelmi munkacsoportjának februári ülésén Professzor Rajnai Zoltán, kiberkoordinátor úr és az NKI képviselője ismertették Magyarország Kibervédelmi stratégiájának felülvizsgálatát és a tervezett lépéseit. A szakmai munkához kapcsolódik majd az IVSZ is a munkacsoporton keresztül, ennek lehetőségeiről is  egyeztettek a jelenlevők. A tervek szerint a stratégia mellett elkészül egy akcióterv és egy definíció gyűjtemény is, amelyek szintén fontos részét képeznék a kibervédelem területének társadalmi és üzleti környezetben való fejlődésének.
Kibervédelmi fogalomtár készül

A munkacsoportülésen a további témákban zajlott még egyeztetés:

1. Az IVSZ Kibervédelmi munkacsoportja vállalja, hogy a DJP 2.0 munkaanyag témajavaslatainak felhasználásával helyzetértékelést ad a jelenlegi kiberbiztonsági szabályozás és gyakorlatok állapotokról, javaslatokat fogalmaz meg az akciótervhez, hogy kellő alaposságú és minden területen egyenszilárdságú alapokról kezdődhessen meg a közös munka..

2. A kiberkoordinátor vállalta, hogy az IVSZ által a stratégia mentén kidolgozható témák listáját eljuttatja az IVSZ-hez.

3. Közösen kidolgozunk egy definíciós gyűjteményt, kibervédelmi fogalomtárat, amihez az NKI adja az ENISA definícióit, felhasználjuk a 7P-ISACA gyűjteményét és a parlamenti definíciókat egyaránt.

Következő munkacsoport ülés az ECSO klub lesz 2017. február 27-én. A munkacsoporthoz való csatlakozás lehetősége az összes IVSZ tag előtt nyitva áll.