IVSZ rendezvények a 2016-os Mobile World Congress-en

2016.03.03

A barcelonai Mobile World Congress a világ egyik legjelentősebb informatikai szakkiállítása, amelyre idén 2016. február 22-25. között került sor. A kiállítást számos kísérőkonferencia, fogadás és egyéb rendezvény veszi körül, ami a pezsgő katalán várost még jobban felkavarja.

MWC fogadás

Február 23-án este egy informális, szakmai esttel kezdődtek meg az IVSZ barcelonai rendezvényei. A fogadást, amelyet immár második alkalommal szervezte közösen a Főkonzulátus és az IVSZ, Kovács Barnabás Főkonzul nyitotta meg a köszöntőjével, akit Jakab Roland IVSZ alelnök követett, aki digitális transzformációról, a hazai IKT szervezetek export tevékenységéről, illetve a mindezek sikeres megvalósításához nélkülözhetetlen szakember utánpótlásról is beszélt. A kötetlen formájú rendezvényre közel 100 résztvevő érkezett, amely segítette a katalán-magyar kapcsolatok további erősítését. A rendezvény fő támogatója a Magyar Telekom volt.

Az MWC egyik kísérő rendezvénye a 4YFN (4 years from now), amely a startup világra fókuszáló rendezvény kiállítással, bemutatkozási lehetőségekkel, előadásokkal és networkinggel. Az IVSZ OpenAxel projektjének zárórendezvénye február 24-én a 4YFN keretében került megrendezésre.

Az OpenAxel második startup versenye 2015 őszén zárult, és az értékelést követően (amelyben több magyar szakértő is részt vett) végül 9 startup került kiválasztásra, amelyek számos értékes díj mellett egy hetet tölthettek el februárban San Franciscoban, ahol mentoráláson, előadásokon és egyéb érdekes és hasznos programokon vehettek részt.

A projekt zárórendezvényén lehetőséget kaptak a projekt startup versenyein nyertes csapatok, hogy bemutatkozzanak a 4YFN résztvevőinek az OpenAxel/Telefonica standon. A kiállítás keretében személyesen is találkozhattak a pályázataik értékelőivel (így 3 magyar értékelővel is: Beke Zoltán, Mortoff; Biás Csongor, Mosaik Space; és Turcsán Tamás, The Connect East Incubator), akik a helyszínen tanácsokkal-ötletekkel látták el a sikeres, feltörekvő tech vállalkozásokat. A standon nagy érdeklődés mellett mutatkoztak be az európai startup hub-ok, melyek között Budapestet Biás Csongor mutatta be a Mozaik Space képviseletében.

Logo_Openaxel_Transp_HD