Ismét keresik a legjobb magyar innovációkat

2019.12.05

A Magyar Innovációs Alapítvány – a Magyar Innovációs Szövetséggel közösen – a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal főtámogatásával, az Innovációs és Technológiai Minisztériummal, az Agrárminisztériummal, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalával és a Valor Hungariae Zrt.-vel együttműködve, 28. alkalommal hirdeti meg a Magyar Innovációs Nagydíj pályázatot.

Magyar Innovációs Nagydíj 2019

A 2019. év legjelentősebb innovációs teljesítményét elismerő Magyar Innovációs Nagydíj mellett a kiemelkedő innovációs teljesítmények további, összesen hét kategóriában kaphatnak díjat:

  • a 2019. évi Ipari Innovációs Díj
  • a 2019. évi Informatikai Innovációs Díj
  • a 2019. évi Agrár Innovációs Díj
  • a 2019. évi Környezetvédelmi Innovációs Díj
  • a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala Innovációs Díja
  • “Alapkutatástól a piacig˝ 2019. évi Innovációs Díj (NKFIH)

A legeredményesebb, 2017. január 1. után alapított innovatív startup vállalkozás pedig a Valor Hungariae Zrt. és a Magyar Innovációs Szövetség „2019. év legjobb startup vállalkozása” Díját nyeri el.

A díjak ünnepélyes átadására 2020. március végén kerül sor az Országházban.

A pályázaton azok a Magyarországon bejegyzett vállalkozások, illetve szervezetek vehetnek részt, amelyek 2019-ben kiemelkedő műszaki, gazdasági innovációs teljesítménnyel (új termékek, új eljárások, új szolgáltatások értékesítése stb.) jelentős üzleti hasznot értek el. Az innováció kiindulási alapja tudományos kutatás, műszaki-fejlesztési eredmény, szabadalom, know-how alkalmazása, technológia-transzfer stb. lehet.

A bírálóbizottság a Magyar Innovációs Alapítvány Kuratóriuma által felkért tudósokból, vezető gazdasági szakemberekből áll, elnöke Dr. Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter.

A bírálóbizottság az innovációból, 2019-ben elért eredmény/árbevétel, és egyéb műszaki, gazdasági előnyök mellett, az innováció eredetiségét, újszerűségét, és társadalmi hasznosságát, valamint a pályázat kidolgozottságának színvonalát is értékeli.

A bírálóbizottság által meghozott döntés végleges, fellebbezésnek helye nincs. Korábbi Innovációs Nagydíj pályázatokon díjazott innovációval újból pályázni nem lehet.

Beadási határidő: 2020. február 12., 15:00

A nevezéshez szükséges dokumentumok:

  1. Egy oldalas összefoglaló, amely ezen az oldalon tölthető ki
  2. Részletes leírás a megvalósításról, az innovációból elért piaci, illetve gazdasági eredményről (árbevétel/eredmény, piaci részesedés növekedése stb.), valamint arról, hogy külső (pályázati) forrás mennyiben segítette az innovációs teljesítmény elérését, összesen maximum 10 A/4-es oldalon
  3. Referenciák igazolása (szakvélemény, vevők véleménye, fotó, videofilm, szakcikk stb.)
  4. Nyilatkozat a közölt adatok, információk, valamint a szellemi tulajdonvédelmi jogok hitelességéről

A részletes leírást, a nyilatkozatot pdf formátumban erre az oldalra töltheted fel.

További információt a Magyar Innovációs Szövetség oldalán találsz, továbbá az innovacio@innovacio.hu email címen és a +361 430 3330 telefonszámon érdeklődhetsz.