Ismét befolyásos pozícióban az IVSZ az európai digitális szektor életében

2018.06.14

Mátrai Gábort, az IVSZ elnökségi tagját, 2 évre beválasztották az európai digitális ipar érdekeit képviselő DIGITALEUROPE Executive Board-jába.

2018. június 5-6-án tartotta két napos éves rendes közgyűlését a digitális szektor érdekeit európai szinten képviselő DIGITALEUROPE (DE) Brüsszelben, ahol bejelentették a DE elnökségének összetételét, amelybe két évre Mátrai Gábort, az IVSZ elnökségi tagját is beválasztották. A DE elnökségében való részvételnek köszönhetően az IVSZ jobb betekintéssel fog rendelkezni a digitális szektort érintő európai döntésekbe és várhatóan jobban tudja képviselni a hazai iparág érdekeit az előkészítés során.

Cecilia Bonefeld-Dahl főtitkár és Markus Borchert elnök tájékoztatták a jelenlévőket a DE 2017. évi munkájáról, mindazon tevékenységről, projektről, amelyekkel a DE legmagasabb színvonalú szakmai hozzájárulásával segítette Európa digitális transzformációját, az európai társadalom és a gazdaság digitális átalakulását és nem utolsó sorban az Európai Bizottságot a szektor érdekeinek megfelelő politikai döntések meghozatalában.

Mátrai Gábor a DIGITALEUROPE Közgyűlésén

Mátrai Gábor a DIGITALEUROPE Közgyűlésén

A közgyűlés résztvevői meghallgathatták Sir Julian King, az Európa Biztonsági Uniójáért felelős biztos előadását, amelyben bemutatta az Unió kiberbiztonságának megszilárdítására, megerősítésére vonatkozó terveket és az ehhez kapcsolódó intézkedéseket.

A rendezvényen kiemelt szerepet kapott Roberto Viola, a DG Connect Főigazgatója, aki a hivatalos bejelentés előtt mutatta be a jelenlévőknek az Európai Bizottság által kidolgozott és a napokban elfogadott Digitális Európa Programját, illetve az ahhoz kapcsolódó, a Digitális Egységes Piac megerősítését is szolgáló intézkedéscsomagot. Az intézkedéscsomag négy legfontosabb eleme, a növekedést, a munkahelyteremtést és az innovációt támogató InvestEU Program, a legmodernebb infrastruktúrák fejlesztését támogató pénzügyi alapok jelentős bővítése, a telekommunkációs piac gyors fejlődését támogató 5G frekvenciákhoz használatát segítő, illetve az 5G technológia minél gyorsabb ütemű elterjedését célzó szabályozás elfogadása, valamint az elektronikus hírközlés szabályozásról szóló direktíva felülvizsgálata és jelentős módosítása.