Innovációs pályázat nyílt meg nagyvállalatok számára

2019.10.31

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 2019. szeptember 30-án hirdette meg ’Nyílt Innováció’ című kiírását, 1 milliárd forintos keretösszeggel.

NKFIH Innovációs pályázat nagyvállalatok számára 2019

A nyílt innováció (open innovation) olyan megoldás, amelyben a vállalat belső fejlesztési elképzeléseit, megoldandó kihívásait a szervezeten kívülről érkező külső ötletek és megoldások segítségével oldja meg, a legelőnyösebb és legköltséghatékonyabb megoldás kialakítása érdekében. A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal nemzetközi példákra is alapozott pályázati felhívásának célja, hogy ösztönözze a kis- és közepes vállalkozások (kkv-k) bevonását a nagyvállalatoknál felmerülő, de nem a nagyvállalat alaptevékenységéhez kapcsolódó kutatási és innovációs kérdések, problémák megoldásába, elősegítve ezzel a nagyvállalati és a kkv szektor közötti szorosabb együttműködést.

A felhívás keretében nagyvállalatok vehetnek igénybe, maximum 150 millió Ft-os támogatást kísérleti fejlesztési projektjeik megvalósítására. A nyílt innovációs projektek segítségével a nagyvállalatok időt, költséget és más erőforrásokat takaríthatnak meg, így további, az alaptevékenységükhöz jobban kötődő feladatokra tudnak koncentrálni, miközben a kiszervezhető, elsősorban a kkv-k segítségével megvalósított fejlesztéseik révén versenyelőnyhöz juthatnak.

A pályázatok benyújtásának határideje 2020. január 15., 16 óra.

A pályázati felhívással kapcsolatban részletes információkat az NKFIH oldalán találsz, amennyiben a lehetőség felkeltette az érdeklődésed, keresd bizalommal Fehér Sándort, a feher.sandor@ivsz.hu e-mail címen.