Indul a 0%-os Digitális Fejlesztési Hitel

2018.01.11

Az előkészítés következő szakaszába lépett a Digitális Fejlesztési Hitel indításának előkészítése. Az EU Forrás Munkacsoport már véleményezi a tervezetet. A kamat 0%/év és a tervek szerint minimum 5 millió HUF – maximum 100 millió HUF közötti kölcsön igényelhető. Nincs kezelési költség, nincs rendelkezésre tartási jutalék, a projekt befejezését követően 12 hónap a türelmi idő. A saját forrás minimálisan elvárt mértéke a Projekt elszámolható költségének legalább 10%-a.

Indul a Digitális Fejlesztési Hitel

A 7,5 milliárd forint keretösszegű hitelprogram keretében az MFB Ponthoz nyújtható be a hitelkérelem. Tervek szerint kb. 300 db vállalkozás juthat forráshoz, melyet induló vállalkozások is igényelhetnek. Lényeges, hogy Közép-Magyarországi vállalkozás is támogatható, amennyiben a projekt maga a kevésbé fejlett régióiban lévő telephelyén valósul meg.

Ezeken a részterületeken tevékenykedő cégek juthatnak hozzá:

  • az oktatás (EdTech),
  • az állami szolgáltatások (GovTech),
  • az egészségügyi és jóléti szolgáltatások (MedTech, SportsTech),
  • a digitális gazdaság különböző ágazatai (AgTech, E-commerce, Sharing economy),
  • az információbiztonság (Cybersecurity) és
  • a legújabb innovációk (5G fejlesztések és kapcsolódó innovációk)

Ha szeretnéd te is véleményezni a tervezetet, csatlakozz a Fejlesztési és EU Források Munkacsoporthoz. Amennyiben érdekel a munkacsopot tagság, kérjük érdeklődj Tátrai Zsófia munkacsoport koordinátornál a tatrai.zsofia[@]ivsz.hu e-mail címen.