Így fogadhatsz külföldi gyakornokot uniós támogatással

2018.03.28

Digitális készségekre szinte minden szektorban, minden munkahelyen szükség van, nem csak az IKT szektorban. Az Európai Bizottság ezért új kezdeményezést indított útjára, a Digital Opportunity Traineeship programot, amelynek célja, hogy a különböző felsőoktatási szakokon végzős egyetemi hallgatók nemzetközi szakmai gyakorlat révén fejlesszék a digitális készségeiket.

Így fogadhatsz külföldi gyakornokot uniós támogatással

A fejlesztendő digitális készségek természetesen széles skálán mozoghatnak a big data elemzéstől, az információbiztonságon át egészen az applikációfejlesztésig és a digitális marketingig.

Az új támogatás révén 2018 és 2020 között 6000 egyetemi hallgató és frissdiplomás nemzetközi szakmai gyakorlatához járul hozzá az Európai Bizottság a már jól ismert Erasmus+ séma mentén. A támogatás (ösztöndíj) mértéke havi kb. 500 Euró (a pontos összeg országfüggő), amelyet a fogadó szervezet szabadon kiegészíthet. A szakmai gyakorlat hossza 2-12 hónap közé kell essen.

A lehetőség iránt érdeklődő vállalkozások szakmai gyakorlat ajánlataikat az Európai Bizottság EURES rendszerében tudják közzétenni vagy közvetlenül kapcsolatba léphetnek egyetemi Erasmus+ irodákkal is. A vállalkozások számára készült rövid tájékoztató kiadvány számos kérdést megvilágít a vállalkozások szemszögéből, míg a diákok számára készült kiadvány a diákok számára releváns első lépésekre mutat rá. A lehetőség iránt érdeklődő diákoknak az egyetemük Erasmus+ irodájával kell felvenniük a kapcsolatot.

Bővebb információ itt található!