Huszadik alkalommal adták át a Gyurós Tibor-díjakat

2018.09.14

A digitális oktatást támogató polgármester, egy forradalmi rákkutató módszer, mesterséges intelligencia alapú logisztikai megoldás és üzleti intelligenciára specializálódott ügyvezető szerepel a díjazottak között.

Huszadik alkalommal adták át a Gyurós Tibor-díjakat

Az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) a negyedszázados jubileumát ünneplő MENTA konferencián immár huszadik alkalommal adta át a Gyurós Tibor-díjakat. Az egyik legnagyobb ágazati szövetség minden évben négy kategóriában díjazza a digitális gazdaság és oktatás legkiválóbbjait.

 

A 2018-as Gyurós Tibor-díj győztesei:

  • az Év IKT Menedzsere: Csillag Péter – Starschema Kft., ügyvezető igazgató
  • Az Év Digitális Oktatás Nagykövete: Dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár MJV polgármestere
  • az Év IKT Innovációja: Turbine AI
  • az Év IKT Projektje: a Waberer’s International mesterséges intelligencia projektje

 

„Soha nem látott érdeklődést tapasztaltunk: minden korábbinál több, összesen 50 jelölés, és 25 pályázat érkezett az értékelő bizottsághoz. Különösen sok jelölést kaptunk a digitális oktatás nagykövete díjra.” – összegezte a legfontosabb számokat Laufer Tamás, az IVSZ elnöke.

„Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a Gyurós-díjak nemcsak elismerik az elmúlt év kiemelkedő teljesítményeit, de meg is előlegzik az elkövetkezendő évek sikereit. A zsűri rendszerint olyan szakembereket, vállalkozásokat díjaz – és nem volt ez másképp idén sem -, akik az elkövetkező években is nagy eséllyel meghatározó szereplői lesznek a piacnak vagy olyan jövőformáló erővel rendelkeznek, amit az odaítélt díj csak tovább fog erősíteni” – tette hozzá Laufer Tamás.

A nyertes cégek, szakemberek eddigi eredményei világosan mutatják, hogy mekkora potenciállal bírnak ezek az ötletek.

A Starschema Kft. Csillag Péter vezetésével egy több mint 200 főt foglalkoztató, prosperáló, a nemzetközi porondon is jelentős eredményeket elérő technológiai céggé nőtte ki magát.

Dr. Cser-Palkovics András Magyarország polgármesterei közül elsőként karolta fel a digitális oktatás ügyét. Támogatásának és munkájának köszönhetően hazánk első digitális élményközpontjában, az Alba Innovárban a fehérvári fiatalok – szociális helyzettől függetlenül – ingyenesen ismerkedhetnek a digitális világgal.

 


Az Év IKT innovációja díjat elnyerő Turbine újításának lényege, hogy a hosszadalmas és bonyolult laborkísérletek helyett számítógépes szimulációk formájában vizsgálja meg az egyes rákgyógyszerek várható hatását.


Az Év IKT Projektjét megvalósító Waberer’s International Intelligens Tervezőmotort alkotott; egy olyan fuvartervező platformot, amely összetett algoritmusok segítségével hatékonyan képes egymáshoz rendelni a sofőröket, a szállítmányokat és az úticélokat.