Hamarosan élesítik a bankok készpénzgyilkos fegyvereit

2019.04.03

A bankokban már gőzerővel készülnek az azonnali fizetési rendszer július elsejei startjára, miközben már közzé kellett tenni a PSD2-es interfészeket is, és a június 26-ai tömeges ügyfélátvilágítás is informatikai támogatást kíván. A banki és biztosítói menedzsmentek közben a felgyorsuló világ kihívásaira is felkészítenék a szervezetüket, de egyáltalán nem könnyű feladat agilitásra nevelni a piramisszerűen felépített monstrumokat. Idén május 28-án rendezi meg a Portfolio a Pénzügyi IT és a Banking Technology konferencia továbbgondolásából megszületett iparági vezető rendezvényét, a Financial IT and Disruptive Technologies 2019 konferenciát, ahol mindezen témákról kiemelten lesz szó.

Portfolio Financial IT konferencia 2019

A magyar pénzintézetek Európában sereghajtónak számítanak a digitalizációban az MNB növekedési jelentése szerint, az európai uniós rangsorban mindössze a 25. helyet foglaljuk el, és ez látszik is a bankok költséghatékonyságán. A fejlesztések sokszor csigalassúsággal és méregdrágán zajlanak, és a helyzet semmivel sem jobb a biztosítóknál. A komplex örökölt core rendszerek és a szervezeti kultúra együttesen akadályozzák őket abban, hogy átfogó digitális transzformációt hajtsanak végre.

Mindeközben a gyorsan reagáló challenger bankok és biztosítók is megjelentek a piacon, akik az inkumbens szereplők bevételeire pályáznak, illetve a bigtechek is bármelyik pillanatban új pénzügyi szolgáltatásokkal jelenhetnek meg. Itt a PSD2, és az azonnali fizetési rendszer is elindul nyár közepén, ami szintén komoly feladatot jelent a bankoknak. Mit tehetnek a bankok, biztosítók szorongatott helyzetükben? Hogyan őrzik meg lépéselőnyüket, bedarálják, esetleg megszelídítik a kihívókat, vagy egyszerűen magasabb fokozatba kapcsolnak, és lehagyják őket?

A Financial IT and Disruptive Technologies konferenciakiemelt témái:

  • Digitális transzformáció – Beindulnak vagy végleg lemaradnak az inkumbens szereplők?
  • Fontos változások a pénzforgalomban – Azonnali fizetés és PSD2/Open banking
  • Innovatív technológiák és agilitás a bankoknál és a biztosítóknál
  • Magyar fintech és insurtech újítások – Befektetők, fintech-guruk és startupperek egy helyen

Előadók:

További információt itt találsz, a konferenciáról pedig itt olvashatsz részletesebben, regisztrálni pedig ezen az oldalon tudsz.