Felmérés a digitális pedagógiáról

2016.06.02

Az elmúlt hetekben zárult egy reprezentatív felmérés a hazai oktatási intézmények digitális pedagógiai gyakorlatáról. A felmérés alapját a HP és a Világbank által kidolgozott módszertan adta, amely alapján már több országban valósult meg hasonló adatfelvétel.

DOS felmérés

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma, és a Nemzetgazdasági Minisztérium, az IVSZ koordinálásával vesz részt a HP által felajánlott együttműködésében, amely során eddig közel 14 000-en töltötték ki intézményvezetők, pedagógusok, szülők és tanulók a nemzetközi módszertan alapján összeállított kérdőívet. A hazai IT vállalatok bevonása a felmérésbe nemzetközi szinten is összehasonlító elemzések elkészítésére ad lehetőséget az IKT eszközök használatáról a hazai üzleti környezetben és a munkavállalók körében. A kutatás eredményei hozzájárulnak a Digitális Oktatási Stratégia kidolgozásához is.

A kérdőív kitöltése körülbelül 7 percet vesz igénybe.

A felmérésben való részvétel önkéntes, a kérdőív kitöltése anonim, a beérkezett válaszokat teljes körű titoktartással kezeljük.

Jelen kérdőív nemzetközi felmérés alapján készült, az összehasonlíthatóság megőrzése érdekében nem adaptálható teljesen minden kérdés az egyes országok adottságaihoz. Kérjük, kitöltésénél szíveskedjenek ezt figyelembe venni.


A KÉRDŐÍV KITÖLTÉSE

Köszönjük, hogy segíti munkánkat!

Eskills for jobs 2016