Ezüstérmet nyert a magyar rendszergazda

2015.08.17

Csongrádi Dávid a Sao Paolo-ban megrendezett nemzetközi WordSkills szakmai verseny döntőjében ezüstérmes lett informatikai hálózati rendszergazda kategóriában.

Dávid a békéscsabai Békéscsabai Központi Szakképző Iskola és Kollégium tanulója. A helyezés azért rendkívüli eredmény, mert a versenysorozat eddigi történetében az informatikai hálózati rendszergazda szakmában a 7. helyezés volt a legmagasabb magyar eredmény a döntően ázsiai versenyzők által dominált mezőnyben. A verseny eredménye megmutatta, hogy a világgal lépést tartani csak a szakképzés és a vállalkozások közös fellépésével, együttműködésével, illetve hatalmas szakmai munkával lehet.

20150815_171408_resized

Sisák Zoltán – HTTP Alapítvány; Csongrádi Dávid; Reményi Zoltán – HTTP Alapítvány

A 4 napos verseny témái: Linux, Windows, Cisco, Cisco szimulációs és hibakeresés. A rendezvényen való részvételt az MKIK szervezte, míg a felkészülést a korábbi versenyzők (Csőke János, Pető Roland) mellett a HTTP Alapítvány képviselői, Sisák Zoltán és Reményi Zoltán támogatták más segítők mellett. A második helyezés a versenyző kiváló felkészültsége és hozzáállása mellett a szakmai támogatóknak és a fél éves felkészítésnek is köszönhető volt.

A verseny másik hazai vonatozású sikere, hogy a verseny szakmai zsűrijének tagjává választották Sisák Zoltánt, a HTTP Alapítvány vezetőjét is.