Ezeknél a cégeknél érdemes gyakornokoskodni

2015.09.10

A Colibri Internship Awards versenyen, a szakmai zsűri döntése alapján a Budapest Bank, az Ericsson Magyarország és az SAP Hungary lettek az ország legjobb gyakorlati helyeit biztosító munkaadói. A közönségszavazáson az első és a harmadik helyezett megegyezett a zsűriével, második helyre a BDO kerólt. Az IVSZ együttműködő partnere a kezdeményezésnek, a szövetség TECH különdíját az Ericsson Magyarország nyerte.

A Colibri Internship Awards ősszel négy új kategóriában indul újra, mérnök, SSC, healthcare és FMCG területen. A jövő gyakornokai a versenyben résztvevők profilján túl egyre bővülő adatbázist és őszinte bemutatkozásokat találhatnak a program weboldalán, amely így nagyban megkönnyíti mind gyakorlati helyeket, mind a megfelelő fiatalokat, pályakezdőket kereső cégek dolgát is a piacon.

13

A Portfolio.hu Finance Különdíját a Budapest Bank, az IVSZ Tech Különdíját az Ericsson, a Colibri Creative Különdíjat pedig a Dentsu Aegis kapta a Colibri, gyakornoki helyeket felvonultató versenyén. A zsűrit az AIESEC, az Aon Hewitt, a Bridge Budapest, a Cultivo, a Forbes, a Funzine, a Hays, az IAESTE, az IVSZ, a PC World, a Portfolio, a Prezimagyarul és a TEDx munkatársai, a HR szakma neves képviselői és egyetemi diákszervezetek vezetői alkották.

A http://awards.joincolibri.com oldalon futott verseny során az IT, a pénzügyi és a kreatív szektorból 33, Magyarországon tevékenykedő cég mutatkozott be, adott információt arról, hogyan lehet elnyerni az egyes pozíciókat náluk, illetve, hogy milyen karrierépítési lehetőségek várják a jövendő kollégákat. Szeptemberben a kezdeményezésért felelős csapat újabb területekre terjeszti ki a programot. Így az őszi, második forulóban négy újabb, népszerű iparág, a mérnök- és autóipar, az SSC, az egészségügy és az FMCG szereplőit, valamint a náluk elérhető lehetőségeket találják meg az oldalon az érdeklődők a korábbi bemutatkozók mellett.

A cégek gyakornoki programjait megversenyztető startup vállalkozás projektjében új, interaktív felület segíti a gyakornokok és a vállalatok egymásra találását – az oldalon megjelenő cégeknél évente közel 2000 gyakornoki lehetőség közül lehet válogatni. A gyakorlati helyek versenyével kapcsolatos kampány során 750.000, 18-26 év közötti fiatalhoz jutottak el a kezdeményezéssel kapcsolatos üzenetek, és 45.000 egyedi látogató böngészte át a gyakornoki és pályakezdő pozíciókat kínáló cégek interaktív profilját, melyekre 12.000 szavazat érkezett.

A Colibri weboldala nem csak a most lezárult, illetve az ősszel induló újabb verseny idején aktív: a vállalkozás célja a gyakornoki és pályakezdő állásokat kínáló cégek szervezett bemutatása az egyetemisták, főiskolások számára. Az oldal segítségével a gyakornokok betekintést nyerhetnek a cég működésébe, kipróbálhatják az egyetemi évek alatt összegyűjtött elméleti tudásukat, miközben a munkáltatók friss rálátást, új gondolatokat és perspektívát, illetve gyakran hosszú távon is minőségi, lojális munkaerőre találnak. A sikeres együttműködés első lépéseként a leendő gyakornokoknak tiszta és őszinte képet kell kapniuk arról, hogy mit várhatnak egy adott pozíciótól – ezen folyamat elősegítésére jött létre a Colibri Internship Awards program.

Az oldalon a magyarországi lehetőségek, cégek bemutatkozása mellett pályakezdők és a munkakeresők híreket, érdekességeket olvashatnak a karrierépítéssel kapcsolatban, emellett tényleges nyitott pozíciók közül is csemegézhetnek. Ősztől indul az „Egy hetem a cégnél” rovat, valamint több pozíciót is részletesen meg lehet majd ismerni videók segítségével.

eskills 2015jpgwatif