Ipari-intézményi összefogás a jobb mérnökképzésért

2015.12.18

Az informatikus hiányon csak összefogással enyhíthetünk.

A felsőoktatási intézmények az ipari partnerek nélkül, az ipari partnerek pedig a felsőoktatási intézmények nélkül, önállóan nem tudnak megfelelő minőségben és mennyiségben utánpótlást előállítani.

A naprakész technológia és gyakorlatban alkalmazandó módszerek a vállalkozásoktól, az ott gyakorló mérnököktől jön, míg az alapozó ismeretek és az elméleti háttér, valamint az oktatási módszertan pedig a felsőoktatási intézményektől.

Ezt ismerte fel az evosoft Hungary Kft., amely, a legnagyobb hazai szoftverfejlesztői létszámmal rendelkező vállalkozásként együttműködési megállapodást kötött a Dunaújvárosi Főiskolával és az IVSZ-szel a képzést támogató stratégiai együttműködésről.

Evosoft_sajtoképek_20151215-16 másolat

Várady Péter ügyvezető, evosoft Hungary Kft.; Dr. habil András István rektor, Dunaújvárosi Főiskola; Laufer Tamás elnök, IVSZ

Az együttműködés keretében az evosoft mint ipari partner segíti a Dunaújvárosi Főiskolát a képzés aktualizálásában, gyakorlati példák bemutatásával, előadások tartásával. A Főiskola vállalja a képzéseinek naprakész technikai tudással való frissítését, annak érdekében, hogy a végzett hallgatók már pályakezdőként az ipari partnerek által hasznosítható, releváns tudásanyaggal rendelkezzenek. Az IVSZ segítségével pedig az együttműködés kiterjed a szélesebb körű kommunikációra, a pályaorientációra, az újabb generációk érdeklődésének felkeltésére az informatika iránt már a köznevelésben is. A felek továbbá együttműködnek az informatikai életpálya népszerűsítésében, a jövő mérnökgenerációinak felkészítésében.

Az együttműködés aláírására szimbolikusan 900 szoftverfejlesztő mérnök jelenlétében, az evosoft karácsonyi rendezvényén került sor 2015. december 15-én, Budaörsön.