eSkills pályázatok diákoknak és tanároknak

2016.03.24

Az eSkills for Jobs kampány idén is számos érdekes pályázatot és programot kínál gyerekeknek, fiataloknak és tanároknak is.

eSkills pályázatok

Három kategóriában lehet pályázni 2016. április és július 31. között az eSkills kampány által meghirdetett versenyekre:

  • Fiatal digitális tehetség (16-25 éves korosztály): a programozás iránt érdeklődő fiatalok számára videojáték fejlesztés témában kiírt pályázat
  • Innovatív applikáció fejlesztő (18-35 éves korosztály)
  • A digitális készségfejlesztők kiválósága (nincs korosztályi korlát): azon tanárok pályázatát várják, akik elvégzik a „Developing Digital Skills in your Classroom” ingyenes online kurzust és készítenek egy videó pályaművet arról, ahogy a diákjaik digitális készségeit fejlesztik

A pályázatok a program honlapján tekinthetőek meg.

A „Developing Digital Skills in your Classroom” című ingyenes online kurzus a hazai Digitális Témahét első napján 2016. április 4-én kezdődik el, melyen a résztvevő pedagógusok a digitális készségfejlesztésről hallanak előadásokat és egyben jogot szereznek egy nemzetközi, tanároknak szóló versenyen való részvételre is. A kurzus célja, hogy felkészítse a pedagógusokat a diákok digitális készségeinek fejlesztésére, amely készségek a 21. század munkavállalói számára már nélkülözhetetlenek.

A tanfolyam során a pedagógusokat felkészítik a digitális tartalmak használatára, illetve megismertetik őket a jelenleg rendelkezésükre álló tananyagokkal, amelyeket beépíthetnek óráikba.

A tanfolyam olyan tematikus területek köré épül, amelyek az általános iskolai és a középiskolai oktatás szempontjából is relevánsak. A 6 modul először áttekintést ad a digitális készségekről és szerepükről általánosságban, majd ezt követően specifikus készségterületekkel foglalkozik, és azok fejlesztését taglalja. Ezen modulok fókusza az, hogy pedagógiai szempontból hogyan lehet azt az adott készségterületet fejleszteni és milyen eszközök állnak a tanárok és a diákok rendelkezésére ebben a folyamatban.

A tanfolyamot a résztvevő pedagógusok egy pályamű elkészítésével zárják, amely beküldhető az eSkills for Jobs kampány tanároknak kiírt pályázatára (a pályázat 2016 áprilisában jelenik meg és a pályaműveket (videók) július 31-ig lehet elkészíteni és beküldeni).

Az ünnepélyes díjátadóra mindhárom kategóriában 2016 októberében az eSkills for Jobs kampány pozsonyi zárókonferenciáján kerül sor.