Erről hallhatsz az ITU Telecom World 2019 robotika napján

2019.09.06

Szeptember 9. És 12. között az ITU Telecom World 2019 konferencia négy év után ismét Budapestre hozza a telekommunikációs szakma elitjét, és három nap erejéig a magyar fővárosba sűríti az iparági ökoszisztéma legfontosabb szereplőit. A rendezvény célja, hogy ösztönözze a tapasztalatok, innovatív ötletek és megoldások megosztását és a gyümölcsöző iparági kapcsolatok létrejöttét.

ITU Telecom World 2019 Robotika program

Az nemzetközi konferencia az első napon a robotika témájával indít, és az IVSZ kapta azt a megtisztelő feladatot, hogy tartalommal és előadásokkal töltse meg a délutánt. A 14 órakor induló program során neves szakértők beszélnek majd a robotokról és a velük összefüggő technológiákról, érintik majd a robotika és az oktatás kapcsolatának témakörét, valamint a humanoid robotok fejlesztését és az ipari automatizálás valós tapasztalatait is.

Már elérhető az IVSZ által szervezett robotikai szakmai nap programja

  • 14: 00 – 14:20: Robotics and AI: the twin-engine of your business – Ottó Werschitz, Business development director, Neuron Solutions
  • 14:20 – 14:40: School 4.0 – robots are already in the classroom – Ádám Horváth, Head of Division, DPMK
  • 14:40 – 15:00: Everyday humanoid robots in the near future – Áron Tanos, Business Stream Manager, Netlife Robotics
  • 15:00 – 15:20: Tower of Babel of the technology? – Dr. Bálint Kiss, Associate professor, Department head, Budapest University of Technology and Economics, Dept. of Control Engineering and Information Technology
  • 15:20 – 15:40: About intelligent and safe decision making – Gergely Debreczeni, Chief Scientist, AI Motive
  • 15:40 – 16:00: Rise of The Robots – Nóra Bereczki – Head of Global Marketing, OnRobot
  • 16:00 – 16:20: Be a Self-Driving Car – What does a developer do exactly? – Roland Béres, Mentor, Green Fox Academy (With Live Demo)
  • 16:20 – 16:40: Teaching robotics, preparing for life – Balázs Koren, Digital education expert, ELTE
  • 16:40 – 17:00: The future and generations at work – Orsolya Nemes – generation expert
  • 17:00 – 17:20 Hungarian humanoid robot development and production – Tibor Csizmazia, CTO, Enjoy Robotics, E-Szoftverfejlesztő Kft.

Kísérői programok és más csemegék

A konferencia a hagyományos előadások mellett egy kiállítást is színre visz – az úgynevezett Exhibition” területen (Hungexpo, G Csarnok) az érdeklődők megtalálhatják majd a nemzeti pavilonokat, köztük Magyarország standjával. Az ITU emellett mást kísérőrendezvényekkel is segíti a kapcsolati háló minőségi és mennyiségi bővülését: például a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség – Enterprise Europe Network által szervezett kétnapos nemzetközi partnerkereső találkozó (szeptember 10-11., regisztráció szeptember 9-ig) online tárgyalásfoglalás segítségével előre egyeztetett kétoldalú tárgyalások megejtésére szolgál majd kiváló lehetőségekkel.

Erre készülj:

  • A nemzetközi konferencia előadásai és eseményei nyelve az angol.
  • A Hungexpo területén (G Csarnok) zajló események a magyar állampolgárok számára ingyenesen látogathatók, de a részvétel regisztrációhoz kötött, ami ezen a weboldalon végezhető el.
  • További információk és a program az ITU honlapján, illetve a Facebook eseménynél érhetőek el.