Ennyit kereshetsz a programozással

2019.11.29

A Szakmaverzum.hu által készített beszélgetésben Molnár Attila, az IVSZ főtitkára és Szántó András, a Codecool marketingvezetője avatja be az olvasókat a programozói szakma rejtelmeibe.

Molnár Attila szakmaverzum interjú 2019

A digitalizálódó gazdaságnak továbbra is nagy szüksége van arra a szakértelemre, amellyel a cégek képesek versenyképesek és hatékonyak maradni a piacon. A programozók kiemelten keresettek a munkáltatók körében, ezért is rendkívül fontos, hogy közérthető módon essen szó erről a szakmáról, az ahhoz kötődő elvárásokról, a lehetséges pályaútról, valamint arról, hogy kinek érdemes gondolkodnia egy ilyen karrieren.

A Szakmaverzum.hu kérdéseire adott válaszokból az derül ki, hogy a programozás sokkal inkább egyfajta gondolkodásmód, aminek elsajátítása után alkalmassá válik valaki arra, hogy különböző folyamatokat automatizáljon. A két szakember egyöntetűen úgy fogalmazott, hogy az alapérdeklődés önmagában még nem elegendő ahhoz, hogy valakiből programozó váljon: kellő motiváció, illetve kitartás nélkül nem érdemes belekezdeni.

Ha azonban ezek az összetevők megvannak, akkor akár egyetemi, akár bootcamp környezetben érdemes belevágni, hiszen a cégek folyamatosan keresik a programozókat, legyenek azok több éves, vagy egy 12 hónapos képzésen részt vevő szakemberek.

Az interjúban a fentieken kívül szó esik még a programozói szakmában elérhető fizetésekről, a programozókról kialakult sztereotípiákról, valamint arról, hogy a robotok egy ideig még miért nem fogják elvenni a programozók munkáját.

A teljes interjút a Szakmaverzum.hu oldalán olvashatod el.