Digitális Témahét 2018-ban is!

2017.11.30

2018. április 9-13. között immár harmadik alkalommal lesz  Digitális Témahét, melynek vállalt küldetése a köznevelési intézményekben a tanítás eszközkészletének és módszereinek megújítása, a pedagógiai innováció, a digitális pedagógia ösztönzése, valamint az informatikai pályaorientáció. 

Digitális Témahét

A 2017-es Digitális Témahét elképesztő eredményeket mutatott: hiszen több mint ezer iskola csatlakozott a programhoz, 7.600 tanár és 129.000 diák közel 3500 iskolai projektet valósított meg. Nem jöhetett volna létre a Témahét a programhoz csatlakozott szakmai szervezetek és partner nélkül, akik 300 kifejezetten a Témahétre szervezett eseményt tudhatnak maguk mögött.

A 2017-es Digitális Témahét szakmai partnerei 

A 2017-es Digitális Témahét szakmai partnerei

 

Ezáltal a Digitális Témahét volt az eddigi legnagyobb volumenű kezdeményezés a digitális pedagógia területén hazánkban. A Digitális Témahét a köznevelés jövőjének előszobája, hiszen a végső cél, hogy a Digitális Témahét módszertana a kerettantervi változásoknak köszönhetően általánossá váljon. Fontosnak tartjuk minél több diák számára kézzelfoghatóvá tenni azt, hogy ma már digitális eszközök és gondolkodás nélkül nincsenek hétköznapok.

Annak érdekében, hogy a fenti célokat elérjük, szükségünk van a támogatásodra!

 

Hogyan tudod szakmailag támogatni a munkánkat?

A cégednél láss vendégül egy tanulócsoportot, vagy menj te vendégelőadónak!

A Digitális Témahétre olyan szervezetek, cégek, szakemberek önkéntes csatlakozását várjuk, akik programjukkal hozzá tudtak járulni a diákok digitális kompetenciafejlesztéséhez, képviselni tudják az IKT fontosságát és ösztönözni a fiatalokat az IT-karrier választásában.

Olyan programokat várunk, amelyek tükrözik a Digitális Témahét szellemiségét, terjesztik az üzenetét és megvalósítják céljait.

Az elmúlt két évben partnereink igazán sokrétű programkínálatot tettek elérhetővé. Volt többek között:

  • robotkészítés és okostelefonos programozás
  • kísérleti bemutatók webkamerás bejelentkezéssel
  • 3D nyomtatásról szóló helyszíni bemutató
  • virtuális kirándulás VR szemüveggel
  • technológiai cégek mutatták be közérthetően, hogy mivel foglalkoznak
  • előadások a biztonságos internethasználatról

és még sok minden más!

 

Ajánlj programot te is!

Partnerként csatlakozni egy egyszerű regisztráció nyomán lehet a Digitális Témahét Partnerek oldalon. (Azok, akik az előző két évben beregisztráltak, fiókjuk továbbra is elérhető!)

Regisztrálj, ajánlj programot, ezt követően pedig a Témahét szervezői a Témahét felületein és fórumain népszerűsíti azt az iskolák körében.

A legizgalmasabb iskola programok díjazására pályázatot írunk ki. Ehhez szívesen veszünk eszközfelajánlást.

Amennyiben úgy látod, hogy ilyen módon tudod támogatni a Digitális Témahetet, jelezd felénk!

Ha további kérdéseitek vannak, keressétek bizalommal Bakó Mariannát a bako.marianna@ivsz.hu e-mail címen vagy a 06 20 244 2883-as telefonszámon!

Szakmai kérdésekben és programfelajánlással kapcsolatban oktatási szakértőnk, Tisza Géza áll rendelkezésedre a tisza.geza@ivsz.hu e-mail címen vagy a 06 30 652 8226-os telefonszámon.

További tájékozódáshoz a Digitális Témahét honlapja a www.digitalistemahet.hu címen érhető el. A Facebook oldal itt, a partnereknek létrehozott Facebook csopor pedig a DTH 2017 partner név alatt található.

Kérjük csatlakozz a kezdeményezéshez, és juttassuk el közösen az iskolákba a digitalizáció üzenetét!