Digitális Témahét 2017-ben is

2017.02.02

Már közel félszáz iskola regisztrált az április 3-7. között második alkalommal megrendezésre kerülő Digitális Témahétre. Idén is várjuk szakmai programot kínáló, valamint az eseményt támogató cégek jelentkezését.

A Digitális Témahét ma a legnagyobb volumenű, legtöbb oktatási intézményt, tanárt, diákot és szülőt elérő esemény a digitális pedagógiai területén. A tavalyi évben első alkalommal megrendezésre került program 780 oktatási intézményt, 77000 diákot és 5000 pedagógust ért el. 2000 iskolai projekt és több, mint 800, a Digitális Témahét partnerei (cégek, nonprofit szervezetek) által kínált esemény valósult meg.

A Digitális Témahéten a tantárgyi és órarendi kötöttségektől részben függetlenül, egy egységes téma keretében, jellemzően digitális eszközökkel dolgozzák fel az iskolák az átadandó ismereteket és készségeket. Előtérbe kerülnek a készségfejlesztő elemek, az alkotás, a csoportmunka és a projekt alapú megközelítés.

A Digitális Témahét kiemelten fontos eleme az önkéntes partnereink által iskolás csoportok számára kínált programok, melyek hozzájárulnak a diákok digitális kompetenciájának fejlesztéséhez, képviselni tudják az IKT fontosságát és ösztönzik a fiatalokat az IT-karrier választásában. Az előző évi tapasztalatok nyomán tudjuk, hogy az iskolák örömmel fogadták az internetbiztonságról, programozásról, robot és más technológiai újdonságokról szóló bemutatókat, foglalkozásokat, szívesen látogattak el IT cégekhez, hívtak meg szakembereket iskolai programra, vagy vettek részt online virtuális bemutatón.

Olyan programok ezek, melyek tükrözik a Digitális Témahét szellemiségét, terjesztik az üzenetét és megvalósítják céljait, a digitális kompetenciafejlesztést, a technológiával támogatott tanulás, a digitális pedagógia népszerűsítését.

A Digitális Témahét a köznevelés jövőjének előszobája, hiszen a végső cél, hogy a Digitális Témahét módszertana a kerettantervi változásoknak köszönhetően általánossá váljon.

Fontosnak tartjuk minél több diák számára kézzel foghatóvá tenni azt, hogy ma már digitális eszközök és gondolkodás nélkül nincsenek hétköznapok.

Már ennyien csatlakoztak a Digitális Témahéthez 2017-ben.

Már ennyien csatlakoztak a Digitális Témahéthez 2017-ben. Kattints a térképre és nézd meg a Digitális Témahét Programtérképét!

A fenti célok eléréséhez azoknak a cégeknek a közreműködését várjuk, akik fontosnak tartják eljuttatni a digitalizáció üzenetét az iskolákba, és készek szakmai programmal vagy anyagiakkal támogatni a kezdeményezést.

Szakmai partnerként csatlakozni a Digitális Témahét honlapjának Partnerek oldalán lehet. Regisztrációt követően van lehetőség program felajánlásokat tenni.

Amennyiben anyagilag szeretné támogatni a Digitális Témahetet, keresse Bakó Marianna projekt menedzsert a bako.marianna@ivsz.hu e-mail címen vagy a 06 1 266 6346-os telefonszámon.

Szakmai kérdésekkel és programfelajánlással kapcsolatban forduljon oktatási szakértőnkhöz, Tisza Gézához a következő elérhetőségek valamelyikén: tisza.geza@ivsz.hu, 06 30 652 8226.