CRM riportolási rendszer újragombolva

2018.11.22

Az EiSYS Kft. ügyvezető igazgatójával, dr. Babos Gergellyel beszélgettünk egy több országot érintő sikerprojektjük kapcsán.

Babos Gergely EiSYS

Mit kell tudni az EiSYSről?

Az EiSYS több mint 12 éve foglalkozik üzleti folyamatok és informatikai rendszerek elemzésével, felmérésével; konszolidált adattárház-modelleket, ETL-folyamatokat és BI megoldásokat tervez és implementál, felhasználva ehhez mind klasszikus adatpiac-építési, mind pedig Big Data technikákat egyaránt. Több mint 50 munkatárssal szolgáljuk ki pl. az OTP, a NAV, a Vifor Group üzleti intelligenciával, szervezeti adatvagyon kiaknázásával kapcsolatos igényeit.

Mire vagytok a legbüszkébbek a legfrissebb projektjeitek közül?

Évek óta dolgozunk a svájci Vifor Pharma Groupnak és egy újabb pilot projektünk éles implementálását fogadta el a menedzsmentjük, hogy a CRM rendszerére épülő riportrendszerét váltsa ki MS SQL-ben kialakítandó adattárházzal és ráépülő Microsoft Power BI riportokkal. Az első éles bevetésre Belgiumot jelölték meg, a bevezetés ez év szeptemberében indult és folytatódott a többi Benelux állammal.

Miben kiemelkedő ez a projekt szakmai szemmel?

Nagyon komplex feladat volt, mert ugyanazon riportokat több nyelven kellett kialakítani, továbbá az értékesítői hálózat különböző szintjein dolgozó felhasználók csak azokat az adatokat láthatják, amelyek a saját munkájukra vonatkoznak. Nagyon trendi adatvizualizációt vártak el tőlünk folyamatosan gyorsuló világunk sebességi igényének megfelelő, villámgyors válaszidejű, interaktív riportokkal. Kihívás volt a fejlesztői csapatunknak a több országból érkező, óriási mennyiségű és jelentősen inhomogén adatból rugalmasan frissíthető, konzisztens adatpiacot kialakítani, de sikerült mindenre megoldást találnunk.

Az EiSYSnek vannak saját fejlesztésű megoldásai?

Igen, ennél a projektnél is használtunk saját ETL-megoldást, illetve verzióváltási módszertant, de emellett van saját CRM back-end megoldásunk, az Oracle BI rendszer verziókezelését kiegészítő, a szeparált fejlesztési lépések minőségbiztosított végrehajtását támogató alkalmazásunk, Oracle adatbázis-környezetben a verziók nyilvántartását, kiadását, visszavonását támogató keretrendszerünk.

Csak nagyvállalati ügyfeleknek dolgoztok?

Ügyfeleinkkel hosszútávú partnerkapcsolatban dolgozunk. A kapacitásaink eléggé lekötöttek, növekedésben vagyunk. Ha megkeresnek minket, cégmérettől, iparágtól függetlenül tudunk segíteni rendszerek felmérésében, az elemzőknek újabb riportokat automatizálni. A tendencia az, hogy enélkül nem csak a nagy cégek, de a kicsik sem tudnak lépést tartani a világgal.