Beindul a Codie!

2015.04.02

A Codie egy budapesti startup, amely célja, hogy a gyerekeket megismertesse a számítógépes programozás alapjaival. A Codie egy egyedileg kifejlesztett programozási nyelv és egy fából készült robot, amely játékosan vezeti végig a gyerekeket a programozás tanulásának folyamatán.

codie

Egymásra épülve mutat be olyan alapvető programozási struktúrákat, mint például a hurkok, feltételes elágazások vagy a szubrutinok, így megértetve velük a technológia “nyelvének” logikáját, miközben a kreativitásuk és a problémamegoldó képességük is fejlődik. Az érintőképernyős applikáció akcióblokkokba szervezi a robotnak adható parancsokat, a gyerekek pedig ezeket a blokkokat összekötve irányíthatják Codie viselkedését, ezek az összekötött blokkok pedig tulajdonképpen az első programok, amiket a fiatal játékosok írtak. Játék közben a gyerekek azonnali visszajelzést kapnak a programjukról a robot reakcióin keresztül, így téve megfoghatóvá a programozás absztrakt világát.

A fiatal vállalkozás március 31-én indította közösségi finanszírozási kampányát, hogy széles körben megismertethessék robotjaikat és összegyűjtsék a tömeggyártás beindításához szükséges pénzügyi tőkét. A kampányuk az Indiegogo platformon található, az alábbi címen: http://igg.me/at/codietherobot

eskills 2015jpg