Bővült a SZIP 2.0 programot támogatók köre

2018.12.20

Az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) is csatlakozott a SZIP 2.0 nyilatkozat aláíróihoz, amely a Szupergyors Internet Program 2019 januárjában induló második szakaszáról szól és célja a legalább 100 Mbps-ra alkalmas, de gigabites sávszélességre bővíthető hálózatok kiépítése.

SZIP 2.0

A SZIP 2.0 nyilatkozat az Innovációs és Technológiai Minisztérium Infokommunikációért és Fogyasztóvédelemért Felelős Államtitkársága kezdeményezésére született meg, és korábban huszonkét szakmai érdekképviseleti és kormányzati szervezet, valamint tizennégy iparági szereplő írta alá.

SZIP 2.0

Kara Ákos infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár hangsúlyozta: „A SZIP 2.0 keretében a kormány a gigabit kapcsolatra képes, elsősorban optikai hálózatok kiépítését preferálja, de cél a legalább 100 Mbps sávszélesség. A kormányzati törekvéseknek megfelelően azt szeretnénk, hogy Magyarországon mindenki a digitalizáció nyertesévé váljon.”

Ezt hangsúlyozta többek között Laufer Tamás is, az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetségének elnöke is: „A digitalizáció a XXI. században mindenki számára elérhető kell, hogy legyen.” Hozzátette: „A SZIP 2.0 program sikere kiemelten fontos szerepet játszik, ennek a misszió jellegű feladatnak a megvalósításában.”

„A digitális infrastruktúrába történő jelentős beruházások kiemelten fontosak hazánk versenyképességének megőrzése szempontjából is.” – tette hozzá Dr. Solymár Károly Balázs infokommunikációért felelős helyettes államtitkár.

A SZIP 2.0 megvalósítása érdekében az állami és piaci szereplők kiemelt hangsúlyt fektetnek az összehangolt állami szerepvállalásra, a bürokratikus előírások további leépítésére, valamint az adópolitikai ösztönző intézkedésekre.