Az Oktatási Munkacsoport vezetőt választott

2017.02.02

Az idei év első munkacsoport ülésén a tervezett napirendi pontok mellett az Oktatási Munkacsoport egyik legfontosabb feladatának is eleget tett, ugyanis vezetőt választott.

Az Oktatási Munkacsoport vezetőt választott

Az Edutus Főiskola remek helyszínt biztosított a nagyszámban megjelent munkacsoport tagok számára, hogy a megszokott lendülettel és a már elvárt szakmaisággal kezdjük meg idén is a munkát.

Az előzetesen kihirdetett napirendi pontok megtárgyalását követően Csímár Kinga, az IVSZ programmenedzsere és a munkacsoport koordinációjáért felelős munkatársa ismertette, hogy minden évben lehetőséget biztosítunk arra, hogy a Munkacsoport tagok megpályázzák a vezetői tisztséget. Idén, erre a pozícióra egyetlen pályázat érkezett, Horváth Ádámtól.

Horváth Ádám, pályázatának ismertetése során elmondta, hogy:

„Az Oktatási munkacsoport fő fókuszát a 2017-es évben a felnőttképzés és a munkaerőpiaci képzések adják.

Az oktatás és különösen az oktatási informatika az elmúlt 15-20 év folyamatos fejlődésének eredményeképpen mára alapvető változás előtt áll, amellyel minőségileg változtathatja meg az oktatás folyamatait, átláthatóságát és eredményességét. Mindez azonban már nem valósulhat meg az informatikai eszközök oktatás területén való puszta, és szigetszerű felhasználása révén. Az ágazati irányítás, megfelelő minták nélkül azonban nem képes megfogalmazni a megrendelői igényeket, ezért ezeket, tényeken alapuló, valós mintákon keresztül a kínálati oldalnak kell kikísérleteznie és bemutatnia.

Az IVSZ oktatási igazgatójaként és munkacsoport korábbi vezetőjeként megtapasztaltam, hogy az ágazati résztvevők elkötelezettsége nagyon magas az oktatás iránt, de kevés az a lehetőség, amelyen keresztül tényleges hatást gyakorolhatnak az oktatás alakítására. Az IVSZ oktatási igazgatójakét és a munkacsoport vezetőjeként mindig is arra törekszem, hogy az IVSZ saját belső programjait, a tagvállalatok programjait, illetve az egyéb külső programokat összehangoljam és nagyobb átjárást tegyek lehetővé a tagvállalatok számára az oktatási rendszerrel.

A jövőben, elsősorban az IVSZ Oktatási munkacsoport vezetőjeként megkezdett munkát szeretném folytatni, illetve azt kiterjeszteni.

A szemléletváltás célja, hogy ne legyen ciki tanulni, ez a fő iránya az idei év aktivitásának.”

A pályázat ismertetését követően, a munkacsoport szavazott annak elfogadásáról és Horváth Ádám pályázatát a jelenlevők egyhangúlag támogatták.

Sok sikert és eredményes munkát kívánunk az idei esztendőre is a Munkacsoport vezetésének és minden tagjának egyaránt!