Az év informatikai újságírója – Panulin Ildikó, Inforádió

2016.12.02

2016-ban, Panulin Ildikó, az Inforádió szerkesztő-riportere kapta az IVSZ, NJSZT és Infotér által közösen meghirdetett, az év informatikai újságírójának járó Kovács Attila-díjat.

panulin-ildiko-ev-informatikai-ujsagiroja-630-300

A kiírók olyan újságírót kívánnak díjazni a médiumok képviselői közül, aki műveivel a digitális technológia adta lehetőségek széles körű kiaknázására ösztönöz, átfogó képet ad az információs társadalom életminőséget javító képességeiről, felhívja a figyelmet az új lehetőségekre, új veszélyekre, azok elhárításának módjaira, beszámol a modern infokommunikáció mindennapi életre gyakorolt hatásairól.

2016-ban Kovács Attila-díjat kapott: Panulin Ildikó.

Az Inforádió gazdasági rovatvezetője, állandó riportere, és az Adóinfo című tematikus magazin szerkesztője. 

Panulin Ildikó eredetileg nem informatikai szakújságíró, és nem az elsődleges témája az IT. Ennek ellenére, az elmúlt néhány évben rendkívül sokat tett azért, hogy az informatika és a digitalizáció a közéleti/politikai gondolkodás fókuszába kerüljön. 

Azon kevés rádiósok egyike, aki hajlandó volt extra terheket és feladatokat vállalni azért, hogy egy téma szakértője legyen (IT), hogy bevigye a politikai műsorok mellett a gazdasági, agrár, egészségügyi, de a borászati, sport és jogi adásokba is a digitalizáció kérdéseit. Az Inforádióban ő volt az, aki felkarolta a digitális gazdaság témáját, és nem csak egy konkrét témán keresztül, hanem globálisan dolgozta fel a különféle aspektusokat. 

Panulin Ildikó a díjjal

Panulin Ildikó a díjjal

Foglalkozott oktatással, adóval, IoT-val, az ipar 4.0 témával, agrárinformatikával vagy éppen a robotikával. Kiemelten dolgozta fel a digitalizációval és ennek a gazdaság más ágazatokra gyakorolt hatásaival összefüggő kérdéseket. Nem kellett győzködni, hogy ez miért fontos, és ez az eredményeken is látszik. Komoly evangelizációs szerepet vállalt magára az elmúlt egy évben, ezzel közvetítette a digitalizáció kiemelt szerepének üzeneteit az Inforádió hallgatóinak is. S mivel érzi az irányt, biztosak lehetünk benne, hogy ez csak a kezdet. Köszönjük a munkáját!